Грешките, които ви пречат да направите добро впечатление на първа среща

1377
Грешките, които ви пречат да направите добро впечатление на първа среща
Снимка: Thinkstock/Guliver

1. Закъснение. Прави ужасно първо впечатление и гарантира, че другият ще започне срещата раздразнен. Ако не може да се избегне, изпратете съобщение с извинение и се извинете отново, когато пристигнете.

2. Грубост към обслужващите хора. Нищо не e по крещящо за раздразнителност или неприязън повече от грубото отношение към сервитьора. Ако сервитьорът е толкова лош, кажете на партньора си какво смятате за неприемливо в услугата и че възнамерявате да кажете нещо (но го пропуснете, ако партньора ви възразява или изглежда неудобно).

3. Не задава въпроси. Задаването на въпроси изразява ангажираност. Ако не задавате въпроси на партньора си, той ще приеме, че не се интересувате от него и незабавно ще загуби интерес към вас. Ако сте срамежливи или не сте сигурни какво да попитате, помислете за темите предварително.

Въпроси, които трябва да зададем на първа среща

4. Ненужна медицински истории. Никой не иска да чуе за вашата колоноскопия на първа среща (или на втора, трета или четвърта). Запазете медицинската си история за по-късно, освен ако не се появявате с гипсиран крак и зад това стои добра история.

5. Говорите за бивш. Освен ако не сте помолени директно, избягвайте монолози за бившия си. Това само ще ви накара да изглеждате така, сякаш не сте продължили напред. Ако ви помолят, кажете най-краткото, най-милото нещо, което можете, и неусетно и учтиво се опитайте да смените темата.

6. Лошо поведение на масата. Повечето от нас знаят, че слюнката разгражда храната - не е нужно да виждаме демонстрация за това. Внимавайте за обноските си (дори и да пиете).

7. Прекаляване. Една или две напитки са добре, но се уверете, че сте присъстващи и контролирате нещата. Да станете небрежни или разхвърляни на първа среща не прави добро впечатление, освен ако партньора ви не става също толкова небрежен и разхвърлян като вас – което не е начина, по който започват повечето стабилни връзки.

Кои са най-добрите места за първа среща! Няма да сбъркате с тях!

8. Проверка на телефона ви. Проверяването на телефона ви кара да изглеждате отегчени или разсеяни, нито едно от двете не е привлекателно за човека, с когото сте. Ако трябва да проверите телефона си, извинете се, обяснете защо и го направете бързо - или просто се извинете отивайки до тоалетната и го направете там.

9. Твърде много говорене. Уверете се, че разговорът тече напред-назад и не затруднявайте другия човек да вземе думата. Ако човекът, с когото сте, не говори много, опитайте с отворени въпроси.

10. Използване на термини на нежност преждевременно. Дори когато срещата върви удивително добре и смятате, че чувството е взаимно, избягвайте да наричате партньора си мило или скъпи (освен ако не работите в закусвалня и не можете да се отърсите от навика). 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Гениалността предавали ли се по наследство?

Как се пише: претекст или предтекст?

Изхвърлете това на Велики четвъртък, за да ви върви през цялата година

Направете това на Велики четвъртък за щастие и късмет

Традиция за Великден 2024

Знаете ли как се плете кръгъл козунак?

Защо се боядисват яйцата в четвъртък преди Великден?

Боядисване на яйца 2024 – пълно ръководство от А-Я

Защо задължително се яде агнешко месо за Великден?

Oткъде идва традицията за боядисването на великденски яйца? (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com