Хапвайте тези храни редовно и ще се предпазите от целулит и стрии

1532
Хапвайте тези храни редовно и ще се предпазите от целулит и стрии
Снимка: iStock

Можете да се борите с целулита и стрийте в много области. Правилното упражнение и грижите са от съществено значение за борбата с целулита. Не трябва обаче да забравяте за правилното хранене. Целулитната диета е важна част от процеса на премахване на целулита. Правилно подбраната диета за целулит ще накара целулита и стрийте да изчезнат по-бързо и няма да се върне отново при вас.

1. Какво да ядем за предпазване от целулит и стрий - правила

Когато искаме бързо да се отървем от целулита, трябва да не забравяме да въведем определени правила. Тези правила трябва да включват 5 здравословни, добре балансирани хранения. За избягване на целулита е важно да се ядат по-малки порции, но по-често.

Друг важен принцип на на хранене са зеленчуците във всяко хранене, което ядем. Също така е много важно да ядете плодове поне два пъти седмично, ако искате да се предпазите от тези неприятни неща, като целулит и стрий. Също така е важно да избягвате червеното месо. Определено е по-добре да го замените с бяло пиле или например заешко месо. Въпреки това, докато сме на диета срещу целулита, трябва да помним и за рибата. Добре е да се консумира риба поне 2-3 пъти седмично.

Струва си да включите например зеленчукови сокове в диетата за целулит и стрий. Можете лесно да разнообразите с прясно изцедени зеленчукови сокове. Не забравяйте обаче, че е най-добре да си ги направите сами у дома, защото те могат да бъдат осолени, когато се купуват в магазина. Минималното количество сол е много важно при борбата срещу целулита. Това е основно правило!

За да ускорите ефекта от диетата върху целулита, може да започнете да пиете и билкови чайове. Чаят от бъз например много ще ви помогне в борбата с целулита и стрийте. Въвеждайки го във вашата целулитна диета, вие ще си помогнете да се отървете от отоците и излишната вода от тялото по-бързо. На практика може да пиете чай всеки ден.

Ако искате да постигнете по-бърз ефект, също така си струва да посегнете към подходящи хранителни добавки. Вашата диета трябва да съдържа много витамин С, който стимулира производството на колаген. В резултат на това кожата ви става гладка и еластична. Трябва също така да се погрижите за правилното количество силиций в диетата си за целулит и стрий. Този елемент предотвратява образуването им и има положителен ефект върху външния вид на кожата. Важен компонент на диетата срещу целулита са и Омега 3 мастните киселини, които подобряват кръвообращението в кожата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com