Хитри начини за употреба на хартиените кърпи не само в кухнята

18251
Хитри начини за употреба на хартиените кърпи не само в кухнята
Снимка: iStock

Бързо да избършете ръцете си, да попиете разлятия сос, да отстраните пръските масло по котлона... Да оставим за малко най-популярното място в къщата - кухнята и да видим къде другаде и в какви случаи хартиените кърпи са просто незаменими.

При пътуване с кола

Увийте взетите със себе си сандвичи или предварително измити плодове. Поставете лист кърпи в скута си, за да не изцапате дрехите си, когато искате да ядете сладолед, без да излизате от колата. Избършете предното стъкло или огледалата за обратно виждане, които са замъглени отвътре. Поставете в поставката за напитки, за да предотвратите изтичане на кафе или сок върху панела. Обичате ли колата си? С хартиени кърпи е по-бързо и по-удобно да възстановите реда и чистотата в салона.

Много хитри приложения на кухненската хартия в домакинството

На тоалетката

Готвите се да излизате и сядате да се гримирате. Никой не е застрахован от капки фон дьо тен или разпадащ се руж. Ако това се е случвало преди, използвайте хартиени кърпи като салфетка, като я поставите отпред на яката на ризата или блузата си. Същият лист мека кърпа Papia може да се използва за премахване на излишния фон дьо тен, попиване на червило или заличаване на следи от спирала над клепача.

В банята

Ако имате гости е много по-хигиенично във времето, когато сме особено внимателни към хигиената, да използваме в банята четирислойни хартиени кърпи вместо текстилни, които могат да натрупат бактерии.

Те не само перфектно абсорбират влагата, но и не се късат. Благодарение на това ролката кърпи се изразходва по-икономично.

Универсален помощник: 5 ситуации, в които хартиената кърпа ще помогне

Жилище по време на ремонт

Лесен и щадящ кожата начин за премахване на следи от боя е да избършете ръцете си с хартиена кърпа, навлажнена с растително масло: боята се отделя доста лесно, кожата не страда и не мирише на разяждащ разтворител.

В хола и коридора

Опитните домакини знаят, че хартиените кърпи вършат отлична работа за премахване на петна по прозорците. Следвайки тази логика, те могат да се използват за почистване на други стъклени или огледални повърхности – от екрани на смартфони и телевизори до масивни огледала. За най-добър ефект стъклото трябва да се избърше първо с кърпи, навлажнени със специална почистваща течност, а след това със сух лист хартиени кърпи.

В детската стая

Децата са креативни и техните рисунки могат да бъдат намерени навсякъде, дори по стените и кухненските шкафове. Опитайте да ги почистите с хартиени кърпи и спрей за почистване на стъкло. Подредете чекмеджетата на бюрото в стаята на ученика с листове хартиени кърпи, това ще улесни децата да почистват бюрото си: кърпите вътре могат просто да се сменят.

Хартиените кърпи могат да се считат за един от най-практичните и необходими аксесоари в домакинството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: полилей или полюлей?

Защо задължително се яде агне на Гергьовден?

С какви размери е бил най-големият динозавър?

Кога се боядисват яйца за Великден 2024?

Как да си направим мицел за печурки?

5 неща, които ще издадат същността на кавалера ви на първа среща повече от думите

Повишен риск от излагане на токсични метали може да предизвика пушенето на вейп, установява проучване

Колко е дълъг тунелът под Ламанша

5 правила за отслабване без излишен стрес

Как е истинското име на Джордж Оруел

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как се пише: полилей или полюлей?
Как се пише: полилей или полюлей?

Думата се изписва правилно по следния начин - полилей, мн.ч. полилеи. Как се пише: посрещна или посрешна? Примери: Полилеят се люлееше...