Хитринки, с които можете да елиминирате петната от дезодорант и пот

6475
Хитринки, с които можете да елиминирате петната от дезодорант и пот
Снимка: iStock

С настъпването на по-топлите дни идва и по-обилното потене и честото използване на различни дезодоранти и средства против изпотяване. Това обаче се оказва пагубно за нашите тениски и горни дрехи, тъй като повечето предложения на пазара оставят следи, които съсипват тъканите. Потта сама по себе си също може да предизвика появата на жълти петна в областта под мишниците.

Именно за да ви спестим мъките и да спасим голяма част от дрехите ви, ви представяме няколко хитринки, които са ефективни при премахването на петна, причинени от пот и антиперспиранти. Ето и какви са те:

Тайната на човешката пот – какви вещества и съединения съдържа?

Всички знаем, че хората се потят, когато им е горещо или когато са развълнувани, смутени. Много по-малко известен е фактът, че потта вс...

Аспирин

В чаша топла вода разтворете 2 таблетки аспирин. Преди изпиране на мръсната дреха, поставете сместа в походящ съд и прибавете дрехата в нея. Оставете да се накисне за около 2-3 часа и след това изперете както обикновено. Това ще помогне за избелването на петната.

Препарат за съдове

Тези препарати са известни с това, че се борят с упоритите замърсявания, което се окачва ефективно не само за съдовете, но и за тъканите. Направете разтвор от 2 части перхидрол към 1 част препарат за съдове. Поставете дрехата в тази смес и оставете да се накисне за около час, след което я изперете както процедирате обичайно.

Сол

Няколко хитри съвета, с които ще се справим с неприятното изпотяване

Изпотяването е неприятен процес, който е напълно естествен. На пазара можете да намерите различни продукти, които са разработени специа...

Солта е чудесен помощник на домакините не само в кухнята, но и за почистване на различни други части от дома. Тя идва на помощ и при прането. Справя се отлично не само с мазните петна, но и с пожълтелите участъци от пот и дезодоранти. В литър топла вода сложете 4 супени лъжици сол, а след това прибавете и дрехата. Накисете за 2-3 часа и изперете.

Лимон

Лимонената киселина може да се справи с неутрализирането на жълтия цвят и следователно, премахване на неприятните петна. За целта ще ви трябва един лимон, който да нарежете на парчета. Втрийте парчетата по няколко пъти в петното и след това изперете по обичайния начин. 

Оцет

Оцетът, подобно на лимона заради оцетната си киселина, може бързо да се справи с жълтите петна. Намокрете петното с оцет и втрийте леко дрехата. Оставете за 10 мин и изперете дрехата без да сте изплаквали оцета от нея.

Най-лесните трикове за премахване на петна от пот и дезодорант под мишниците

Петната от пот и дезодорант под мишниците на ризите и блузите ви, които не подлежат на обикновено изпиране, са един от най-често срещан...

Сода за хляб

Използвайте четвърт чаша вода и 4 супени лъжици сода за хляб. Накиснете дрехата в тази смес и изтъркайте внимателно с помощта на ръцете си. Оставете така за няколко часа, след което изперете дрехата по обикновения си метод.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com