Храни, които ви помагат да отслабнете

2018
Храни, които ви помагат да отслабнете
Снимка: iStock

Диетата, която се основава на глад и редуциране на калориите, ще ви помогне да отслабнете, но ще загубите не само мазнини, а и мускулна маса. Тя вреди и на цялостното здравословно състояние, тъй като ви лишава от ценни минерали и витамини, заради намаления обем, който консумирате. Нещо повече – след възстановяване на нормалното хранене килограмите се връщат, а често дори се увеличават в сравнение с първоначалното тегло. Това прави балансирания режим за отслабване, включващ полезни храни, а не глад, от съществена важност.

Кои са храните, които подпомагат отслабването?

  1. Цитрусови плодове. Участват в процеса на детоксикация, понижават апетита, не съдържат големи количества фруктоза и приети за закуска, стимулират храносмилателната система. По този начин те се нареждат сред чудодейните храни, подпомагащи здравословното отслабване и поддържането на постигнатите резултати. Грейпфрутът е чудесен за целта – стимулира изгарянето на подкожните мазнини и убива апетита.
  2. Ябълки и праскови. Ябълките съдържат пектин, полезен за спазващите режим за отслабване. Тези нисковъглехидратни плодове съдействат за постигане и поддържане на добрата фигура. Водното им съдържание е високо, калориите – малко. Силата им се състои в изгарянето на излишните мазнини. Най-добре ги консумирайте следобед като закуска, а не след хранене.
  3. Сьомга. Вкусната риба, съдържаща безценни мастни киселини, е не само полезна за здравето, но и подпомага отслабването, като подобрява обмяната на веществата.
  4. Храни, богати на протеини, като постното месо. Когато се храните с пилешко (приготвено здравословно и без кожата), тялото изгаря повече калории. Заложете на меню с високо съдържание на протеини, за да отслабнете по-бързо.
  5. Домати. Отлично регулират метаболизма, съдържат минимални калории за сметка на ценни витамини и минерали. Салата, приготвена с краставици, домати и сирене, е отличен помощник в отслабването.
  6. Люто. Ако целта ви е сваляне на килограми, хапвайте повече люти храни. Те ускоряват обмяната на веществата и горенето на калории, като едновременно с това потискат апетита. Същото се отнася за лютия пипер, куркумата, джинджифила.
  7. Ленено семе. Тайната му се състои в съдържащите се в него Омега-3 мастни киселини, които стимулират метаболизма и ускоряват горенето на мазнините. Така лененото семе се превръща в идеален помощник за отслабване. Може да поръсвате с него салатите си или чашата си кисело мляко. Ако добавите и лъжичка канела, потискаща апетита за сладко, в чашата с мляко – ползата ще е двойна.
  8. Киноа. Фибрите в киноата засищат, грижат се за нормалното функциониране на храносмилателната система. Продуктът има нисък гликемичен индекс и потиска апетита за сладко, което го нарежда сред чудодейните храни, подпомагащи отслабването.

Съчетайте здравословното меню, съставено от храни, подпомагащи отслабването, със спорт и подходящите напитки – прясно изцеден сок от грейпфрут, вода, зелен чай.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кой брат на Иван Вазов загива по погрешка?

Лоша поличба: 7 неща, които не трябва да държите у дома

Убийци на бодрост: 8 храни, които ви правят уморени и сънливи

Тези зодии НЕ понасят да са в светлината на прожекторите

Късметът е по петите ви, ако номерът на вашия апартамент съдържа тези числа

Яжте това преди полет

Искам го и ще го получа! 4 зодии, които не могат да губят

Истински принц: 10 неща, които само един любящ мъж ще направи за вас

Знаете ли защо белите мечки не ядат пингвини?

Не е за вярване, но този остров е най-големият производител на ванилия в света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...