Идея за лятна почивка - Алхтопол и още на юг

4088
Идея за лятна почивка - Алхтопол и още на юг
Снимка: iStock

Летният сезон вече е в пълна сила - половината офиси са празни, защото хората са в отпуска, а мислите на всички са свързани с предстоящото време край плажа с чаша бира в ръка. В тази статия ще ви дадем една идея за почивка по родното Черноморие, която е предпочитана за немалко хора - Ахтопол и Синеморец и плажовете край тях. Знаем, че и двата курорта имат своите фенове и ще се опитаме да ви "продадем" техния чар. Първото нещо, е кото трябва да започнем е 

Спокойствието

Кипър с най-чисти води за плуване в Европейския съюз

Туризмът в Кипър получи сериозен тласък във вторник, след като европейският надзорен орган по околната среда класира страната на първо...

Точно така - в сравнение с други курорти, Ахтопол и Синеморец са сравнително спокойни дори в най-силните месеци от летния сезон. Да, цените са по-високи, но като цяло няма да видите лудницата, която ви очаква на други доста по-оживени места по родното Черноморие. Ако сте абитуриенти такъв тип ваканция едва ли изглежда много атрактивна, но за редица хора тя е направо мечтана. 

Плажовете

В района на Ахтопол и Синеморец има чудесни плажове, които въпреки застрояването в последните години пазят своя чар. Централният плаж на Ахтопол е прекрасен със своята дълга плажна ивица, а "Бутамята" на Синеморец очаква своите гости. Разбира се, фаворит на всички остава Силистар - това късче рай, което можем да си подарим. В делнични дни хора почти няма, а в началото на сезона водата е кристално чиста. Има и други плажове, но те са неохраняеми и не съветваме да отивате на тях, защото може да рискувате доста. 

Природата

Близо до Ахтопол и Синеморец е природен парк "Странджа", в който може да се разходите. Горите на Странджа и интересните почти обезлюдени селца, които тя приютява крият невероятна магия, която си струва да откриете. 

4 зодии, които предпочитат плажовете пред разходките в планината

Светът е разделен на различни терени и радва със спираща дъха природа. Човек никога не може да бъде доволен само от една обикновена гле...

Разходка до границата

Ако сте слезли до Ахтопол и/или Синеморец, то си струва да се разходите до Резово и да видите границата ни с Турция. Гледките са много красиви и си струва да отделите от времето си, за да ги видите. 

Гмуркане

Водите край Синеморец са едни от най-добрите за гмуркане в България. Ако сте любител, то определено може да се насладите на такъв тип дейност. Грабвайте шнорхела и скачайте в дълбокото! 

Вкусна храна

Пет тайни плажа заслужаващи да бъдат открити

Петте от най-потайните и скрити плажове на света, които са наистина красиви и гледката им е вдъхновяваща. Макар и да не е въз...

Доста хора биха спорили, че и на други места по родното Черноморие храната е добра, но в Синеморец и Ахтопол има някои чудесни места, които всеки любител на добрата храна трябва да посети. За препоръки просто трябва да се поровите в интернет или да попитате местните хора. 

Това са само част от причините защо си струва да изберете Ахтопол и Синеморец за вашата лятна почивка. Не се колебайте и го направете - няма да съжалявате. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com