Има ли перфектна възраст, на която е най-добре да родите първото си дете

1246
Има ли перфектна възраст, на която е най-добре да родите първото си дете
Снимка: iStock/Guliver

Почти няма жена, която да не иска да бъде майка. В повечето случаи някои предпочитат да родят по-рано и да бъдат баба в една по-ранна възраст. Други пък са склонни да отложат тази стъпка, да изградят кариера и чак тогава да станат майки, за да се посветят изцяло на детето. В това разбира се няма нищо лошо.

Все повече в съвременното общество можем да видим примери за късно майчинство, което напълно удовлетворява жената и ѝ влияе добре. В следващите редове ще видим дали има перфектна възраст, на която да станем родители и кое е по-добре. 

Съществува ли ранна или късна възраст за раждане?

Преди известно време перфектната възраст за една жена да роди е била между 18 и 25 години. След това фокусът се измества върху 28 годишните, а сега се смята, че 30 също е добра година. Все още обаче може да се види в болниците и жени над 30 години, които са решили да станат майки. Те, доста често биват определяни, като „стари“.

д-р Стела Узденова е член на Международната асоциация на акушер-гинеколозите. Според нейните наблюдения подходящата възраст за раждане е между 20 и 35 години. Това обаче не означава, че жените на 35 не могат да родят здраво дете. Разбира се, трябва да бъдат по-внимателни, тъй като тялото им е подложено на различни влияния. Разбира се, трябва да се внимава повече, но това не означава, че нищо не е невъзможно. Днес, можете да видите и жени, които раждат за първи път на 46 години. 

Какви са предимствата на по-късното раждане?

Все повече специалисти се обединяват около мнението, че ако една жена се чувства добере и готова да бъде майка, то нейната възраст няма особено голямо значение.

Португалски учени от университета в Коимбра дори правят заключение, че жените, които са родили на 30, живеят и по-дълго. Това се дължи на щастливо изживените млади години, а също така по-късните майки не страдат от сенилна деменция.

Други са на мнение, че майките, които са по-образовани, могат да дадат по-добър живот на детето си и са по-щастливи. Също така, те са и доста по-дълголетни.

В заключение можем да кажем, че има идеална граница за раждането, но също така всичко е строго индивидуално. Важното е майката да бъде добре здравословно и готова за дете. Няма съмнение, че да си майка е най-хубавото нещо на света и независимо кога се случва, то е добре дошло и приятно изживяване за всяка една жена, която го иска.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Страстната седмица започна: Много силна молитва към нашия Ангел Пазител

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com