Искате промяна в живота си? 4 древни японки правила за щастие

1819
Искате промяна в живота си? 4 древни японки правила за щастие
Снимка: iStock

Окинава в Япония е вдъхновение за мнозина, които търсят източник на дълголетие, а истината е много проста.

Японска концепция, наречена Икигай, е свързана с целта на живота и причината за съществуването и се състои от четири основни елемента, които са особено полезни в днешния забързан свят, в който живеем.

Вижте още: Изхвърлете тези 6 неща спешно, за да не донесат бедност и проблеми в живота

Това ръководство ви позволява да постигнете баланс в ежедневието си и ви осигурява почивка от стресови ситуации. В същото време има тенденция да помогне да се намери истинското, собствено "аз".

На първо място, важно е да откриете вашите страсти; какво наистина харесваш? Одобрението на другите е напълно излишно. Помислете добре какво ви удовлетворява. Това може да бъде много минималистична дейност. От пеене под душа, до разходки, градинарство, четене, писане... Не е нужно да сте страхотни в това, но ако това е дейност, която ви вдъхновява, тогава трябва да ѝ се отдадете.

След това е необходимо да намерите една дейност, в която сте наистина добри. Всеки има определен набор от умения, които му подхождат и върху които работи през годините. Успехите, които постигате чрез тях, изграждат самочувствие, което Ви дава възможност за допълнително израстване и Ви мотивира за по-добри резултати.

Този сегмент може да се отнася до вашето хоби или работа, но по-важното е, че се отнася до действията, с които се идентифицирате.

Подобно на проектите, животът също подкрепя концепцията за мисията. Запитайте се какво искате да постигнете? По кой път вървите и как и с какво смятате да постигнете целите си? След това проучете как вашите умения и интереси могат да допринесат за подобряване на света около вас. Намерете начини да повлияете положително на другите и общността.

Последният елемент представлява вашата професия. Съвпада ли с предишните три? Можете ли да идентифицирате начини, по които можете да комбинирате вашите страсти, таланти и принос към обществото като цяло и да ги превърнете в кариера?

Ако успеете да постигнете това, ви се предлага възможност да изпитате японската концепция за щастлив и пълноценен живот, по-известна като Икигай. Това е пространство, което обединява вашата страст, цел, умения, но също така и нуждите на обществото.

Вижте още: Жените от тези зодии са магнит за богати мъже

Освен тези четири правила, той посочва още няколко ценности, благодарение на които се постига баланс и дълголетие. Един от тях е избягването на преяждане. А именно много жители на Япония смятат, че усещането за ситост по време на хранене е достатъчно, за да го спре.

И накрая, Икигай изпраща още едно важно послание за пълноценен и дълъг живот и това е приятелството. Което дава подкрепа в трудни моменти, но не се колебае да ви напомни за недостатъците, както и за добродетелите ви. Защото ключът към успеха и развитието се крие именно в хората. Избраните от вас са част от вашата идентичност и развитие, точно както вие сте от тях. Тези, които ви мотивират за по-високи цели и стоят до вас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com