ИЗХВЪРЛЕТЕ веднага тези 8 неща, за да има положителна енергия у дома

10625
ИЗХВЪРЛЕТЕ веднага тези 8 неща, за да има положителна енергия у дома
Снимка: iStock

Ако сте решили през новата година например да започнете по-природосъобразен и здравословен начин на живот, трябва задължително да се разделите с няколко неща, които възпрепятстват тази задача. Нека видим част от тях и ви препоръчваме да се отървете от тях възможно най-скоро, за да направите място на положителната енергия да се настани в дома ви. Ето и кои са те:

Пластмасови кутии

Китайците са го казали – не дръжте у дома тези 5 неща, изхвърлете ги НЕЗАБАВНО

Всичко в този свят носи енергия, била тя положителна или отрицателна. Вещите у дома – също. Всъщност от тях до голяма степен зави...

Премахнете от дома си онези пластмасови кутии, на които виждате знаците „7“ или „РС“ (поликарбонат). Причината е, че те могат да съдържат веществото бисфенол А, което се свръзва с предизвикването на редица сериозни заболявания като рак и диабет.

Антибактериален сапун

Всъщност, дори и да си мислите обратното, антибактериалният сапун може да се окаже по-вреден от обикновения. Това се дължи на триклозана в състава му, който има способността да променя хормоните при животните.

Захабени обувки

Маратонките за тичане например е добре да се подменят на всеки 350 км, за да са ви удобни и достатъчно качествени, за да ви пазят от наранявания. Подменяйте обувките си веднага когато забележите промяна или различен дефект.

Изхвърлете тези вещи от дома си - привличат нещастие и лош късмет

Професионалните езотерици твърдят, че дори неодушевените предмети имат своя собствена енергия и тя далеч не винаги е положителна. Тоес...

Стара четка за зъби

Стоматолозите препоръчват подмяната на четката за зъби да се извършва на всеки 3 месеца, ако искате да почиствате правилно зъбите и устната кухина. 

Дрехи, които не носите 

Още едно нещо, което заема много място в дома ни, затрупва ни и увеличава негативната енергия. Съветваме ви да правите почистване на гардероба си при смяната на всеки сезон, за да може да се ориентирате по-добре с колко и какви дрехи разполагате, да имате подреден гардероб и шкафове, както и да освободите място за нови покупки.

Ненужни вещи

11 неща, които незабавно да изхвърлите от дома си

Позитивната енергия в дома зависи не само от обитателите му, но и обзавеждането и вещите, които съхранявате. За да привличате позитивна...

Всеки има поне по няколко предмета вкъщи, които изобщо не са му нужни и дори са забравени. Да, но те съществуват там, изпълват дома с негативна енергия, а и заемат пространство, ако са по-големи. Оставете само нещата, от които наистина се нуждаете.

Стара козметика

Освен че само запълва шкафовете ви, старата козметика може да е опасна и за здравето и състоянието на кожата. В стремежа си да си помогнете, ако използвате козметика с изтекъл срок на годност, резултатите може изобщо да не са желани, тъй като тя се превръща в развъдник на бактерии.

Гъба за измиване на съдове

Всъщност много специалисти констатират, че гъбата за съдове е може би най-мръсният предмет в дома. Съветваме ви редовно да подменяте гъбата, за да не се разпространяваат опасните бактерии по всичките ви съдове. Друг удачен вариант е да заменита старата гъба с микрофибърна кърпа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Изплашете веднага: 7 най-ефективни начина за защита срещу кърлежи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com