Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ИЗХВЪРЛЕТЕ веднага тези 8 неща, за да има положителна енергия у дома

29 декември 2021, 18:20 часа

Ако сте решили през новата година например да започнете по-природосъобразен и здравословен начин на живот, трябва задължително да се разделите с няколко неща, които възпрепятстват тази задача. Нека видим част от тях и ви препоръчваме да се отървете от тях възможно най-скоро, за да направите място на положителната енергия да се настани в дома ви. Ето и кои са те:

Пластмасови кутии

Премахнете от дома си онези пластмасови кутии, на които виждате знаците „7“ или „РС“ (поликарбонат). Причината е, че те могат да съдържат веществото бисфенол А, което се свръзва с предизвикването на редица сериозни заболявания като рак и диабет.

Антибактериален сапун

Всъщност, дори и да си мислите обратното, антибактериалният сапун може да се окаже по-вреден от обикновения. Това се дължи на триклозана в състава му, който има способността да променя хормоните при животните.

Захабени обувки

Маратонките за тичане например е добре да се подменят на всеки 350 км, за да са ви удобни и достатъчно качествени, за да ви пазят от наранявания. Подменяйте обувките си веднага когато забележите промяна или различен дефект.

Стара четка за зъби

Стоматолозите препоръчват подмяната на четката за зъби да се извършва на всеки 3 месеца, ако искате да почиствате правилно зъбите и устната кухина. 

Дрехи, които не носите 

Още едно нещо, което заема много място в дома ни, затрупва ни и увеличава негативната енергия. Съветваме ви да правите почистване на гардероба си при смяната на всеки сезон, за да може да се ориентирате по-добре с колко и какви дрехи разполагате, да имате подреден гардероб и шкафове, както и да освободите място за нови покупки.

Ненужни вещи

Всеки има поне по няколко предмета вкъщи, които изобщо не са му нужни и дори са забравени. Да, но те съществуват там, изпълват дома с негативна енергия, а и заемат пространство, ако са по-големи. Оставете само нещата, от които наистина се нуждаете.

Стара козметика

Освен че само запълва шкафовете ви, старата козметика може да е опасна и за здравето и състоянието на кожата. В стремежа си да си помогнете, ако използвате козметика с изтекъл срок на годност, резултатите може изобщо да не са желани, тъй като тя се превръща в развъдник на бактерии.

Гъба за измиване на съдове

Всъщност много специалисти констатират, че гъбата за съдове е може би най-мръсният предмет в дома. Съветваме ви редовно да подменяте гъбата, за да не се разпространяваат опасните бактерии по всичките ви съдове. Друг удачен вариант е да заменита старата гъба с микрофибърна кърпа.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес