Изхвърли тези 7 неща от гардероба си!

7640
Изхвърли тези 7 неща от гардероба си!
Снимка: iStock/Guliver

Хубаво е пролетното почистване да се прави по-често, дори да го наричате с други имена. Не е хубаво да трупаме излишни вещи, защото не ни остава място за нови, има повече за чистете, а и новата енергия не може да си проправи път от всички вехтории, които сме събирали през годините. Предлагаме ви няколко насоки относно почистване на гардероба и дома или 7 неща, които да изхвърлите още днес!

1. Козметични продукти – със сигурност има малки мостри или опаковки продукти от хотел или пътуване, които не ви трябват. Ако смятате да ги ползвате, направете го, ако не – просто ги изхвърлете. Проверете срока на годност на продуктите, защото някои може би са с изтекъл срок и не трябва да се използват.

2. Кутия за бижута – там се съхраняват ценните ви украшения, но понякога имате много стари и те вече може би са изгубили хубави си вид. Изхвърлете всичко, което не носите, за да направите място на последните модерни бижута, които сте си харесали.

3. Книги – хубаво е да се чете и да се купуват книги, но ако нямате ценни такива или любими, които да препрочитате, по-добре ги дарете на библиотека, книжарница или човек. Така няма да събират прах по рафтовете, а ще бъдат полезни на някой друг.

4. Дискове и касети – тяхното време отдавна отмина и освен ако върху тях не е записано нещо ценно, по-добре ги изхвърлете. Можете да намерите всяка песен в интернет, освен това е трудно да се намери устройство, на което да ги възпроизведете. Като ги почистите, ще освободите място за нови придобивки.

5. Свещи – старите свещи нямат място у дома, особено ако вече не можете да ги запалите. Свещите са страхотна декорация вкъщи и могат да направят една задушевна атмосфера. По-добре си купете нови и щом изгорят, ги изхвърлете.

6. Алкохол – ако и вие като някои хора имате специален рафт или шкаф за съхранение на бутилки алкохол, време е да го разчистите. Някои видове напитки изветряват с времето, а за други дори забравяте и може да не са по вкуса ви. Погледнете и този шкаф, когато започнете с почистването.

7. Устройства – които отдавна не ползвате. Те са забравени от години, не се ползват, а само стоят и заемат място. Сега е моментът да се отървете от тях. Ако са здрави, може да им намерите купувач, който се интересува от тях и на когото ще бъдат полезни. Ако не са, дайте ги за рециклиране. Има какво да направите, стига да пожелаете.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

4 причини, поради които Скорпионът управлява зодиакалния кръг

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

С какво се храни лисицата?
С какво се храни лисицата?

Въпреки че лисицата е хищник, нейното меню е твърде богато, като е разнообразено и с растителни съставки. Разбира се, в основата му, така или иначе,...