Изненадващи причини, поради които може да ни боли главата

3227
Изненадващи причини, поради които може да ни боли главата
Снимка: iStock/Guliver

Милиони хора по света страдат от главоболие. За него може да има различни причини – ежедневни дейности, стрес или пък хронични заболявания. Всеки ден, без да го осъзнаваме, ние консумираме храни или правим неща, които предизвикват главоболие. Ето кои са те:

Консумиране на преработени храни

В много от тях се съдържа веществото тирамин. Изследванията показват, че то може да предизвика главоболие. Всякакви храни, които са мариновани, консервирани под формата на буркани, компоти и други могат да предизвикат болки и спазми в областта на главата.

7 храни и напитки, които могат да ви причинят главоболие

Въпреки че има различни „причинители“ на главоболие, следните седем храни, хранителни добавки и хранителни навици са най-че...

Секс

Може да ви се стори странно, но най-често причината за главоболие при мъжете е именно секс. Причината е рязката промяна на налягане в областта на главата. Това явление е изключително рядко, но специалистите го наричат „секс главоболие“.

Стегнати прически

Може би дамите са го забелязали, че след дълъг ден с вързана коса главата започва да ги боли. Причината за това е, че косата е блокирала кръвообращението на скалпа и липсата на кръв води до главоболие.

Нередности в захапката

Те могат да бъдат причина за различни здравословни проблеми и сред тях е главоболието. Причината е, че по време на хранене има редица нерви, които участват в процеса. Когато тежестта на работата не е разпределена правилно някои от тях има по-голямо натоварване и съответно челюстта и зъбните корени се дразнят. Резултатът от това е главоболието.

Силни миризми

6 хитри начина, с които да облекчите главоболието

Диета, стрес, месечен цикъл, напрежение, мигрена... Разнообразни са причините, които са в състояние да предизвикат главоболие. То наруш...

При някои хора силните миризми като тютюн, дим, тамян, парфюми и т.н., могат да отключат силна мигрена. Няма значение дали миризмата е приятна, или не, просто сензорите в мозъка я определят като болезнено силна.

Глад

Ниските нива на захарта и въглехидратите в организма ни могат да предизвикат главоболие. Умората в надбъбречните жлези се изразява като спазми, които преминават към главата.

Кофеин

Да, той има болкоуспокояващи свойства и е основна съставка в някои лекарства. Ако обаче се прекали с приема му, има обратния ефект – поява на главоболие.

Лоша поза

Най-честата причина за главоболие е лошата поза поради работата на компютър, на бюро или пък просто има някаква интелектуална дейност. Хубаво е да се правят кратки почивки и тялото да смени на позата, за да може да се облекчи напрежението в главата. По този начин ще можете и по-добре да се концентрирате в работата си и да постигнете по-добри резултати. 

Ако постоянно ви боли глава и чувствате глад, истинската причина е ТАЗИ

Наддаването на теглото най-често е резултат от лош подбор на храни, заседнал начин на живот и прекомерно много стрес. Замисляли ли сте ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com