Изпитани и доказани методи: Как да разпознаем истинския МЕД от фалшивия

16486
Изпитани и доказани методи: Как да разпознаем истинския МЕД от фалшивия
Снимка: Pixabay.com

По всяко време пчеларските продукти са били ценени от хората. И след десетилетия и дори векове нищо не се е променило. Пчелното злато, богато на витамини и минерали, е популярно и днес като лек за много болести и като деликатес.

С течение на времето човек се е научил да ги смесва и да получава нов, още по-добър мед. Днес, минавайки през всеки пазар, лесно можете да намерите човек, който продава пчелни продукти.

Единствената беда е - заедно с нарастващия брой на желаещите да се сдобият с този безценен природен дар расте броят на желаещите да се възползват от този продукт без необходимите знания, умения и евентуално пчелин. В продажба можете да намерите продукт, който много прилича на мед, но всъщност се оказа захарен карамелизиран сироп или натурален продукт но с добавка на захар.

Как да различим истински мед от фалшив у дома

Много важен въпрос, който един ден възниква пред всеки, който иска да купи този здравословен деликатес за себе си. След като се научим как да разпознаем истински продукт от фалшив, ще бъде невъзможно да го забравим!

Външен вид

Ако изберете пресен мед, изсипете го от един съд в друг. Този продукт има специфична консистенция. Ако медът все още не е захаросан, трябва да се тества с лъжица, като се загребва малко количество и се повдига над съда.

12 научно доказани природни средства срещу екзема. Вижте как се използват

Повече от 10% от населението страдат от някаква форма на екзема. Хората често използват термина екзема взаимозаменяемо с атопичен дерма...

Естественият продукт тече в тънка нишка, образувайки бавно топящо се уплътнение в общата маса. В него не трябва да има съсиреци или мътни утайки. Ако "медът" тече бързо, тогава най-вероятно това е просто сироп или има високо съдържание на вода.

Този продукт съдържа не повече от 20% вода. Дали е разреден, може да се определи чрез претегляне на буркана. Трудна, но безпогрешна математика: 1 кг мед може да се побере в съд от 800 мл. Освен това, ако претеглите литров буркан с него, той трябва да тежи около 1200 гр. Също така имайте предвид теглото на самия буркан.

Пяната е лош знак. Тя показва, че продуктът най-вероятно е ферментирал или е бил събран неузрял.

Когато разглеждате продукта, понякога можете да видите в него малки остатъци от восък от пчелни пита, цветен прашец или дори малки фрагменти от крила. Това са добри доказателства за автентичност, но не и 100%.

Вкус и аромат

Как да разберем дали медът е истински

Медът е всепризнат източник на естествени хранителни вещества и се използва от векова за лечение на различни заболявания. Има богат със...

Истинският мед  има много силен флорален аромат. Ако ароматът не е силен, това означава, че към него е добавен сироп, който няма мирис.

Трябва да има сладък вкус, оставяйки стипчивост и дълъг послевкус в устата и гърлото. Ако усетите киселинност, това означава, че продуктът не е узрял или вече е успял да се развали. Можете да поставите капка от сладостта върху подложката на пръста си и да я разтриете нежно.

Натуралният продукт се разпределя равномерно и се абсорбира в кожата. Наличните добавки ще се търкалят.

Твърдост и мекота

Има мит, че добрият мед не се втвърдява. Това е много голяма грешка. Напротив, колкото повече хранителни вещества има в масата, толкова по-бързо се втвърдява.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com