Източник на красота и здраве - с какво е полезна чистата питейна вода?

2049
Източник на красота и здраве - с какво е полезна чистата питейна вода?
Снимка: iStock

Съставът на водата е много прост. Повече от 80% от земята е покрита с вода. Понякога човечеството приема такава ценна течност за даденост, без да мисли за прекрасните ѝ свойства. Много често можете да чуете неоснователни твърдения, а понякога и легенди за ползите от водата.

Ако мислите, че човек е 60% вода, тогава е лесно да разберете какво ще бъде здравословното състояние, ако пиете нискокачествена течност. Напротив, чистата вода допринася за правилното действие на вътрешните органи и детоксикацията на цялото тяло.

Вода и красота

Водата участва активно в образуването на нови клетки и поради това органите и системите на тялото функционират хармонично. Водата има важна роля за външния вид на кожата, косата, лигавиците на човек.

Всяка дама, която иска да остане красива и да се чувства здрава, трябва да пие достатъчно вода. Тогава почистващата система ще функционира правилно, а красотата и еластичността на кожата зависи от това, от количесвото вода, което се пие. Няма да има обриви, бръчки, пърхот и други проблеми. Ежедневният прием на течности ще облекчи преждевременните бръчки и отпуснатата кожа.

Също така, липсата на вода води до влошаване на състоянието на косата (чупливост, счупени краища и т.н.).

Тези, които държат на фигурата си, трябва да пият повече течности. Животворящата влага разгражда мазнините и задейства червата, което значи, че излишни килограми няма да има и силуетът ще остане елегантен.

Колкото и да е странно, хората често пренебрегват такова просто и евтино средство за поддържане на красотата и здравето. Много хора предпочитат да заменят водата с чай или кафе. Но вкусното и ароматно кафе не е заместител на водата, освен това, имайки малко диуретично свойство, напитката отнема течността от тялото.

имаме предвид чая, учените са открили, че той е толкова полезен и ценен, колкото и чистата вода. Независимо от това, чаят има ивестен отрицателен ефект върху функционирането на вътрешните органи, така че пречистената вода се счита за идеална напитка.

Как да пием вода правилно

Всяка сутрин, веднага след събуждане, на гладно трябва да изпиете чаша вода. Дневният обем на течността трябва да бъде най -малко 8 чаши.

За поддържане на водния баланс е подходяща само пречистената вода с добро качество и в никакъв случай газирана. Различните сокове, плодови напитки и чайове не запълват необходимия обем течности. Няма нищо по-добро за човек и неговото здраве от просто чиста вода.

За да сте в добро здраве и красиви, е важно да се консумира постоянно вода. И най -важното, не забравяйте, че течността трябва да бъде с отлично качество, защото от това ще зависи не само здравословното състояние, но и външният вид.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Най-разтърсващата притча за прошката
Най-разтърсващата притча за прошката

Живял един човек. Животът му бил обикновен, като на всички хора – в него имало и хубаво, и лошо. Дошъл последният му час и човекът напуснал...