Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

923
Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст
Снимка: iStock

Разбира се, известно разбиране идва при нас изключително от нашия собствен житейски опит, така че би било несправедливо да изискваме светска мъдрост от двадесетгодишните мечтатели. Затова ще бъдем по-снизходителни и ще кажем, че до 30-годишна възраст е напълно възможно да се научите да се справяте без тези неща в живота си:

Илюзия №1: „Всички трябва да ме обичат“

Това, че никой на никого не е длъжен, така че нека просто да ви напомним, че всеки човек се състои от милион собствени вярвания, филтри на възприятия, знания, опит, базирани на той прави оценка на света около себе си, включително и на хората.

И ако по някаква причина не отговаряте на идеите за красота на определен г-н N, тогава това говори само за разликата във вашето възприятие, възпитание, образование, вкусови предпочитания и така нататък до безкрайност. И не за факта, че спешно трябва да се разстроите и след това да направите всичко възможно, за да покриете строгата рейтингова скала на г-н N.

4 илюзии, които разрушават връзките ви

Всички хора са различни. Отървете се от ценностните преценки в главата си и не позволявайте на другите да ви съдят. Ако имаме битки и различия в мненията, когато оценяваме олимпийски спорт, тогава какво искате от мненията на хората около вас? Всички те ще бъдат напълно различни.

Запомнете веднъж завинаги, преди всичко трябва да харесвате себе си и други „любовници“ ще последват.

Илюзия № 2: „Ще му помогна/ще го променя“

Никога. Не забравяйте, че един човек никога не може да промени друг. Вие носите отговорност само за себе си, за своите действия и живота си. Само добрата воля на самия човек може да направи промени в неговия живот, среда, навици, начин на мислене и т.н.

Да, наистина, до някои хора искаме да станем по-добри и малко „по-високи“ и това е прекрасно, но само доброволният импулс на самия обект може да създаде чудо, а не вашите ежедневни молби или коментари, адресирани до него. Освен това това може да има обратен ефект, тъй като човекът, който е „взет” за обект на корекция, най-често се отказва и отхвърля действието на най-активния член на семейството или приятел. Наистина, защо да работим, ако има толкова много помощници наоколо.

Така че, дами и господа, спасители и помощници, време е да разберете, че правите лоша услуга на хората, като издърпвате човек насила от местообитанието му.

Реалността не е това, което изглежда: как и защо мозъкът създава илюзии?

Илюзия №3: „Светът не е справедлив към мен“

Няма нищо по-взаимно от нашия свят. Каквото си дал, това си и получил. Дори и да не е веднага и понякога да не е очевидно, но помнете какво винаги ви се дава според вашите дела и мисли. Ако ви е неприятно, че съдбата се е отнесла с вас жестоко и несправедливо, опитайте се да погледнете на събитията от друг ъгъл, отидете на психолог, попитайте вашите близки или приятели как виждат тази ситуация. Със сигурност ще откриете защо, защо и най-важното защо всичко това ви падна на главата, какви стъпки сте предприели доведоха до това, какви действия станаха предвестници на ситуацията.

Ще видите, че като анализирате всичко с ясно съзнание, премахнете емоциите на обидено дете, поемете отговорност за събитията в живота си, ще можете да се възползвате максимално от неприятна ситуация и да спрете да хабите енергия за илюзии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com