Как безвредно се сваля боята за коса?

1263
Как безвредно се сваля боята за коса?
Снимка: iStock

Струва си да се отбележи, че народните рецепти, които са подходящи за самостоятелна употреба, за съжаление не дават сто процента гаранции. Освен това резултатът може да е непредвидим. Да, и трябва да запомните, че ако влезе в контакт с кожата, естественият продукт може да причини алергии или дразнене.

Лимонов сок

Повечето народни рецепти разчитат на изсветляващите свойства на лимона. В интернет можете да намерите много начини за приготвяне на изсветляващи маски за коса на базата на лимонов сок и други продукти от хладилника. Разбира се, едва ли по този начин ще успеете да се преобразите от брюнетка в блондинка. Опитът на нашите баби обаче показва, че маските, направени с лимонов сок, могат да дадат резултат. Но най-вероятно ще са необходими няколко сесии.

Кокосово масло

Смята се, че мастните киселини в състава му разрушават връзките вътре в пигмента, но науката не потвърждава тази теза. Разтопете маслото до течно състояние на водна баня и след това оставете върху косата си за няколко часа. Въпреки че ролята на тази съставка в премахването на цвета остава неразбрана напълно, експертите нямат съмнение относно нейните укрепващи и възстановяващи свойства. Следователно такъв домашен експеримент едва ли ще навреди на вашите къдрици.

С какво най-лесно се чисти боя за коса?

Мляко, заквасена сметана, ферментирало печено мляко или кефир

Млечната киселина е друга популярна народен съставка за борба с нежеланото оцветяване. Маски на базата на ферментирали млечни продукти се нанасят върху главата за два до три часа. През това време млечната киселина помага за разграждането на пигмента на боята за коса.

Аспирин или ацетилсалицилова киселина

Добре известен фармацевтичен продукт може да бъде подходящ за премахване на боя - просто трябва да разтворите 10 таблетки аспирин в литър топла вода и да използвате получения „коктейл“ като препарат за изплакване след измиване. Това ще помогне за изсветляване дори на тъмен пигмент, но не трябва да очаквате значителни резултати. Най-вероятно косата ви ще изсветли само тон или един и половина.

Витамин С или аскорбинова киселина

В зависимост от дължината на косата, вземете от 10 до 30 таблетки аскорбинова киселина (по-добре е да ги натрошите) и смесете с три до шест супени лъжици шампоан и една супена лъжица маска за коса. Намокрете косата си и нанесете получената паста. Сложете шапка за душ и изчакайте 2-3 часа. Има някои доказателства, че локалното приложение на витамин С е довело до изсветляване на пигмента на косата.

Вредна ли е боята за коса или е просто мит?

Газирани напитки

Алкалните вещества, които включват сода за хляб, могат да проникнат в кортекса, помагайки за премахване на боята от косата. Този метод вероятно ще бъде ефективен за премахване на полутрайни багрила. За да приготвите разтвора, смесете една чаена лъжичка сода за хляб с малко количество вода. Оставете сместа върху косата за 15-20 минути и след това изплакнете. Има и друг вариант, при който содата се смесва с шампоан в равни пропорции - това е особено удобно при вземане на душ.

Оцет

Полутрайните бои също се повлияват от оцета. Смесвате половин чаша бял оцет с половин чаша топла вода. След това трябва да изплакнете косата си със сместа, да сложите шапка за душ и да изчакате 15-20 минути. След това можете да започнете да миете косата си.

Пчелен мед

Много потребители наричат ​​меда отличен естествен изсветлител. Може да се смеси с канела на прах, за да се образува гъста паста. След това го използвайте като маска за коса и оставете за два часа. Някои рецепти обаче предписват да оставите мед върху косата за една нощ, за да постигнете най-забележимо изсветляване на нишките.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Таро хороскоп за месец МАЙ за всяка зодия

Изследователи: Лимбалните кръгове са добър показател за сърдечносъдовото здраве

Изследователи: Използването на белина е свързано с по-голям риск от смъртоносно белодробно заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!
Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Православните вярващи ще празнуват Великден на 5 май. Един от основните символи на този важен християнски празник са шарените яйца. Обаче традиционните...