Как човек може да оцелее на самотен остров

11420
Как човек може да оцелее на самотен остров
Снимка: comcomcom / Pixabay

Намерете прясна вода

Жаждата е първото нещо, което изпитвате, когато се стигне до пустинен остров.

Първо, никога не пийте морска вода – това е изключено. Морската вода е негодна за пиене поради високото съдържание на соли и минерални вещества, за чието извеждане от организма е необходима повече вода от изпитото количество. Тя обаче може да се пие след процес по опресняване, тоест ако можете да я дестилирате.

Второ, ако на острова има палми, тогава трябва да има и кокосови орехи - всеки от тях съдържа до 1 литър питейна вода.

Направете си шапка

Друга важна стъпка, която трябва да направите една от първите, е да се предпазите от слънчев удар, прегряване и изгаряния. Не бива да се разхождате без шапка и половин час – тропическото слънце е безмилостно, дори няма да забележите как ще изгорите. Събирайте палмови листа - можете да ги разкъсате на тънки ивици-панделки и да си изплетете импровизирана шапка.

Не се установявайте в джунглата

Колкото и привлекателна да е тропическата сянка, не влизайте в джунглата без нужда. Много по-безопасно е да построите подслон на плажа, където е по-малко вероятно да станете плячка на дивите животни или да се окажете ухапани от насекоми. И отново се използват палмови листа! Направата на малък балдахин изобщо не е трудна – забийте няколко големи пръчки в земята – голям късмет, ако успеете да намерите бамбук. И направете покрива от растителни материали - отново се използват палмови листа. Не напразно в тропиците го наричат ​​„дървото на живота“!

Намерете храна

Вашето меню на пустинен остров ще бъде доста оскъдно. Първото нещо, което веднага ви идва на ум, са кокосовите орехи. Но какво друго можете да ядете? Потърсете миди, охлюви и раци – всички те са богати на протеини, което означава, че дават усещане за ситост.

Не яжте бели плодове

Повечето бели плодове са отровни. Този цвят трябва да е сигурен знак за вас, че е по-добре изобщо да не докосвате такива плодове. На необитаемите острови няма много горски плодове, но ако имате късмет ще намерите така наречените черни плодове – приличат на череша и за щастие са годни за консумация.

Запалете огън

Дори на островът да е горещо, пак ви трябва огън - да преварите вода, да сготвите храна или да изпратите сигнал за бедствие. Не мислете, че ще разтриете два камъка един в друг и огънят е готов. Един от най-лесните начини е с лък. Вземете еластичен клон и свържете двата края с въже - получавате лък. Друга здрава пръчка ще се превърне в бормашина. Поставете свредлото върху камък или дъска, след като направите малка дупка в нея, така че свредлото да не изскочи по време на въртене. Развийте лъка с дясната си ръка, с лявата хванете горната дъска, с която натискате свредлото, а с коляното - долната дъска-основа. Подгответе сухи клонки и кора предварително, за да можете бързо да ги запалите, когато се появи искра. (Вижте и други методи за палене на огън без кибрит и запалка)

Пазете се от наранявания

Ако по чудо не сте имали запас от антибиотици на ваше разположение, всяка рана, колкото и малка да е, на острова е смъртна опасност. Освен това поради влажния климат може да не заздравее със седмици. Преценете безопасността на района – премахнете всичко, което може да ви нарани, ако се движите небрежно. Движете се възможно внимателно, като на забавен каданс, избягвайки храсти и тръни.

На пустинен остров - няма да имате почти никакво свободно време! През по-голямата част от деня ще търсите храна, ще дестилирате вода и ще палите огън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньора им изневерява

Мразят самотата: Тези зодии винаги са във връзка

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

7 съвета за избор на цветове за стените вкъщи

Невероятни: Това е жената с най-красивите очи в света (СНИМКИ)

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com