Как да изберем бебешки дрехи?

1405
Как да изберем бебешки дрехи?
Снимка: Unsplash

Изборът на детско облекло не е лесна задача: освен да подберете най-качествените продукти за вашето бебе, трябва и да устоите на изкушението да не купувате цял куп неща, които детето никога няма да облече. И това е ужасно трудно, защото в магазините има толкова много стилни бебешки дрехи! Освен всичко друго, за младите родители е лесно да се объркат в детските размери и не винаги успяват да преценят колко и какви дрешки наистина са необходими за бебето през първите месеци. Днес ще се опитаме да ви запознаем с всички тънкости, свързани с този избор.

Как да изберем бебешки дрехи?

Преди 10-15 години намирането на красиви бебешки дрехи не е било лесна задача. А сега пазарът буквално прелива от детски стоки в различни стилове, цветове и текстури. Въпреки това, когато проектирате гардероба на вашето дете, трябва да имате предвид няколко важни неща.

На първо място е качеството. Всички материи, които пряко докосват деликатната кожа на бебето, трябва да бъдат изработени от естествени тъкани. Синтетичните платове са противопоказани за деца с проблемна кожа, а през лятото те създават неприятния ефект на "оранжерия".

Дрехите за деца, особено за най-малките, трябва да са лесни за обличане и събличане. Избирайте варианти с ципове, велкро или копчета. Дрехите за бебета до една година трябва да ви осигуряват бърз достъп до пелената. Това е важно и при облеклото за по-големите деца: когато се учат да бъдат самостоятелни (да сядат на гърнето, да се обличат), нищо не трябва да им пречи.

Предпочитайте по-меките тъкани. Помислете от своята гледна точка, когато се колебаете  - бихте ли искали да носите такава материя, изглежда ли ви удобна дрехата? Отстранете излишните етикети, проверете вътрешните шевове - нищо не трябва да причинява дискомфорт на детето. Кожата на бебето е много деликатна и чувствителна, така че трябва да се даде приоритет на качеството на дрехите.

Когато решавате какви бебешки дрехи да купите, вземете предвид сезона и климата, в който живеете. Например, когато избирате зимен гащеризон, уточнете за каква температура е предназначен. 

Няма нужда да купувате твърде много неща, защото размерът на бебешките дрехи бързо става неактуален. Запасяването за 1-2 години напред също не е добър вариант. Трудно е да се предвиди дали закупените дрехи ще паснат на детето по размер, когато им дойде времето.

Помислете също и за грижата за дрехите. Лесно ли се перат и почистват? Повярвайте, това е може би най-важният критерий при избора на бебешки дрехи, особено за тези, които вече пълзят или правят първите си стъпки. Запознайте се с информацията на етикета - при каква температура и как може да се пере дрехата, може ли да се слага в сушилня, как да се глади правилно.

Купете повече стандартни, основни дрехи (блузки, бодита, панталони, клинове), които са с изчистени модели: ще можете да ги комбинирате лесно и да създавате стилен аутфит за своето дете.

Изберете дрехи в неутрални цветове („унисекс“), които могат да се носят както от момичета, така и от момчета (с изключение на поли и рокли, разбира се). Това е много практичен съвет за родители, които планират да имат поне още едно дете в бъдеще. Особено за най-малкия размер дрехи за бебета - децата бързо ги израстват и след това могат да се носят от по-малките им братя и сестри.

Обърнете внимание на безопасността на бебешките дрехи: за деца под една година те не трябва да бъдат украсени с мъниста, пайети и други елементи, които лесно се откъсват и поглъщат. И се опитайте да изберете дрехи за бебета без връзки, тъй като този елемент увеличава риска от задушаване в пъти.

Най-важното нещо, което новите родители трябва да запомнят при избора на дрехи за бебета до една годинка е, че децата на тази възраст растат изключително бързо, особено през първите 6 месеца от живота си. Ето защо не е нужно да купувате твърде много комплекти в еднакъв размер. Освен това, когато планирате гардероба, помислете колко често ще ги перете - това също ще повлияе върху определяне на необходимото количество дрешки.

Също така е важно да не забравяме, че не само размерът на бебешките дрехи, но и честотата на нуждата от преобличане, се променя с всеки изминал месец. Например, двумесечно бебе, което носи пелени и се храни с мляко, се нуждае от по-малко дрехи от деветмесечно дете, което се храни с пюрета, вече пълзи с усилие, опитва се да стане, активно изследва света, което означава, че е много по-вероятно да се изцапа.

Допълнете гардероба на вашето бебе с полезни аксесоари като стилни лигавници. По време на периода на активно слюноотделяне, регургитация и захранване например, те ще ви помогнат да предпазите дрехите от трудни за премахване петна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-известните суеверия за косата и ноктите, които жените трябва да спазват

Тези зодии са орисани от звездите да бъдат щастливи в любовта

Как да влезем във форма за лятото без спорт и строги диети?

Нека цъфти: Защо не трябва да късате люляка?

Нумерологичен хороскоп за месец МАЙ

Не само за храна: Как да почистите канализацията с кетчуп?

Тези 4 зодии често са склонни към извънбрачни връзки

Тези 4 зодии правят връзките си "храм на доверието"

Какво трябва да направим, когато някой се отнася зле с нас?

15 навика, които си струва да възприемете от богатите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com