Как да накараме мъжете да използват презервативи?

73330
Как да накараме мъжете да използват презервативи?

Надникнете в интернет магазина Condomania. Какво ли няма там! Презервативи с най-екзотични аромати. Презервативи с вибриращи пръстени (батерията стига за 20 минути и не казвайте, че това ви е малко). Презервативи, които светят в тъмното половин час (че да имате време да спретнете цяло представление). Презервативи с изображението на Барак Обама, който държи палеца си нагоре...

Уви, дори президентът на САЩ не е способен да накара мъжете да обикнат презервативите. Има надежда, че това ще направи фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, която току-що е приключила с приемането на заявки за конкурс по създаването на кондом следващо поколение, тоест запазващ и дори засилващ удоволствието. Целта на инициативата е да се реши този проблем веднъж завинаги, обяснява "Ню Йорк Таймс".

Обама: Свещениците, ако искат, да женят гейове

Президентът на САЩ Барак Обама обеща да не оказва натиск върху свещенослужителите на различните вероизповедания да извършват бракосъч...

Независимо че презервативите доста ефективно (и евтино) предпазват от болести, предавани по полов път (включително и СПИН), от тях се ползват едва 5% от мъжете по света. И всяка година ХИВ приветства 2,5 млн. нови стопани. Експертите призовават поне двойно да се увеличи броят на потребителите на презервативи, за да се ограничи тази ужасна вълна.
Стивън Уърд от Gates Foundation отбелязва, че причината на недолюбването на "гумата" е намаляването на чувствителността. Оттук – и целта на конкурса.

За правото да получат $100 000 веднага и до $1 млн. впоследствие (за по-нататъшна разработка и производство) се борят над 500 проекта. Разбира се, изпращани се вече готови образци, пояснява Уърд, и сред тях са не само презервативи, но и разнообразни аксесоари (лубриканти, освежители за дъха и др.) с варианти на опаковките (например такива, по които да не може да се определи какво има вътре, за да не се червят дамите).

Конкурентите настоятелно са призовавани да не разпространяват идеите си и е интересно дали сред предложенията има нещо наистина ново, така че конвейерът за презервативи да не спира нито за минута. "Презервативите ще започнат да се харесват едва когато мъжът престане да ги усеща – подчертава Рон Фрезиърс, вицепрезидент на Съвета по семейно здраве в Калифорния. – Кой иска да прави секс в чорап? Второ, момчетата искат нови усещания."

"Щом разбрах за инициативата на Бил Гейтс, веднага им писах, тъй като това е моя дългогодишна мечта – да се направи сексът с презерватив по-приятен, отколкото без него – разказва Джеф Спилър, съветник на Агенцията по международно развитие на САЩ. – Просто да се направи така, че да не усещаш нещо от рода на душ под дъждобран."
Индийският хирург Ала Венката Кришна Реди (Спилър го нарича "Леонардо на презервативите") е предложил моделите Pleasure Plus и Twisted Pleasure.  Движението на материала им при търкане добавя приятни усещания.

Френски кмет отказа да изпълни закона за гей браковете в страната

Двойка френски хомосексуални подадоха съдебен иск срещу Жан-Мишел Коло, кмет на град Арканкес, който отказал да ги бракосъчетае. Коло...

Друго решение са презервативите eZ-On от полиуретан (а не от обичайния латекс), които са призвани да избавят мъжете от мъчителните опити да ги поставят. Те са сгънати подобно на балетна пачка. Най-главното е, че при тях няма строга пространствена ориентация, тоест може да се поставят както на човек му е удобно.

Презервативите Hat напомнят шапка за баня и се поставят само върху главичката. Уви, в клинични изпитания те се провалили - "шапчицата" през цялото време се изхлузвала. Но идеята заслужава доработка.
Предлагани са и течни кондоми, които се нанасят подобно на спрей, но те са лишени от място, където да се събира семенната течност, а и свалянето и отмиването им е неудобно. Пък и кога ще го напръскаш, кога ще изсъхне...
В някои страни вече е достъпна марката 4:Secs, чието име намеква за времето на поставяне. Тези презервативи са снабдени със специален апликатор като спасителните жилетки – дърпаш и готово.

Презервативите от серията Origami се изготвят от силикон и са снабдени с гънки като на акордеон. Усещането е съвсем различно, естествено, твърди изобретателят Дени Резник. Освен това не се изхлузват и не се късат, защото за разлика от плътно прилепващите презервативи почти не се движат заедно с пениса – по-скоро пенисът се движи вътре в тях. На същия принцип са и женските презервативи, както и първите презервативи, предназначени специално за орален и анален секс.
Естествено, никога няма да има продукт, който да се харесва на всички. Фрезиърс и колегата му Тери Уолш провели допитване на тема лубриканти, които предизвикват усещане за топлина. Едни заявили, че им е било прекалено горещо, а други отчитали по-силни оргазми.

Има и такива, които са склонни към прекалено бърза еякулация и за тях, разбира се, колкото по-дебел е презервативът, толкова по-добре. Проблем добавят и различните видове секс. Едно е нежният секс за помиряване след скандал, съвсем друго – краткият и нервен акт. Един и същи презерватив в първия случай ще изглежда като приказка, а във втория – неудобен боклук.
В развиващите се страни с презервативите има още повече неприятности. Местните мъже толкова силно не ги обичат, че на жените се налага да влизат в сложни и често доста унизителни преговори с партньорите, които далеч невинаги завършват мирно. Понякога жената, която се съгласява на секс само с презерватив, се приравнява на проститутка.

Мъжете изневеряват с жени с малка челюст и плътни устни

Мъжете са склонни към извънбрачна афера най-често с жени с малки брадички и пълни бузи, сочи ново проучване на учени от университета в ...

Освен това презервативите, които се доставят в такива страни по каналите за хуманитарна помощ, обикновено са с ниско качество, миришат на гума, изглеждат зле, имат малък размер. В такъв случай никаква реклама не помага. А те трябва да се поднасят така, сякаш са трюфели, обяснява Бидия Департе, съветник на Фонда на ООН за населението, иначе никакъв ефект няма да има.
Може би парите на Гейтс все пак ще помогнат да се намерят такива форми и материали, с които евтините кондоми ще изглеждат привлекателно дори в Африка и Азия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com