Как да накарате косата си да расте по-бързо и да е по-здрава?

5310
Как да накарате косата си да расте по-бързо и да е по-здрава?
Снимка: iStock

Според експерти средната скорост на растеж е 0,5 до 1,7 сантиметра на месец. Нормално е и да гуибите между 50 и 100 косъма на ден, но ако смятате, че растежът на косата наистина е забавен има някои промени, които можете да направите в ежедневния си режим за стимулиране на растежа на косата. Можете да опитате да използвате различна четка за коса и да изполвате сешоар по-рядко, за да намалите увреждането или да добавите към рутината си масла за растеж на косата.

Ако имате тъмна кожа - това е най-добрият цвят на косата!

1. Подстригвайте косата редовно

Може да изглежда нелогично, но ако искате дълга и здрава, трябва редовно да я подстригвате. Въпреки че това няма я накара да расте по-бързо, то ще премахне нацепените краища, които я накъсват. Премахването на накъсването създава впечатлението, че косата ви расте по-бързо. В края на краищата, разцепеният край може да доведе до загуба на дължина на косата, да не говорим за блясък, обем и гладкост.

2. Хранете се правилно

Да имате дълга и силна коса не зависи само от продуктите, които поставяте върху нея. Зависи и какво слагате в тялото си. За да насърчите растежа на косата, трябва да я „храните“ отвътре. И така, какви храни карат косата да расте по-бързо? Тези с високо съдържание на протеини, градивните елементи на косата, включително месо и други източници. Опитайте да увеличите приема на протеини с храни като риба, боб, ядки и пълнозърнести храни. Дори и да не сте любител на месото, все пак трябва да се стремите да поддържате диета с високо съдържание на протеини за растеж на косата.

3. Добавете здравословен за косата витамин

Ако вашата диета не ви доставя достатъчно хранителни вещества, една добавка може да промени нещата осезаемо. Потърсете мултивитамини, които са формулирани и етикетирани като „за коса, кожа и нокти. Те съдържат важни витамини като биотин, C и B, които могат да поддържат здравето на косата.

4. По-малко шампоан, повече хидратация

Колко често миете косата си с шампоан всъщност оказва влияние върху здравето й. Измиването на косата с шампоан два до три пъти седмично позволява на вашите естествени масла да проникнат в нея, позволявайки й да се хидратира и възстанови.

5. Спрете с обезцветяването

Колкото и шик да изглежда платиненорусата коса, преминаването от по-тъмен нюанс към светло русо може да стои между вас и вашата дълга коса. Когато кутикулата на косата е повредена от обезцветяването, можете да имате повече накъсвания или разцепени краища.

6. Избягвайте прекомерното топлинно третиране

Ако трябва да използвате топлина, намалете температурата и винаги използвайте топлинно защитно средство, в противен случай рискувате да повредите косата си, което да доведе до накъсване.

Забравете за падането на косата при миене - ето какво се прави

7. Разресвайте косата редовно

Започвайки от скалпа, използвайте четка с естествен косъм, за да разпределите равномерно мазнините от скалпа върху косата си. Бонус: Тази проста стъпка всяка вечер също помага за увеличаване на кръвообращението, което помага да направите скалпа си по-здрав.

8. Дайте приоритет на хладните душове

Горещият душ може да дехидратира кожата ви. Намалете температурата на водата и дайте на скалпа си малко повече любов. Масажирайте с пръсти, докато миете косата си с шампоан, за да подпомогнете кръвообращението.

9. Спете върху копринена калъфка за възглавница

Коприната е по-добра за косата, помага за избягване на заплитането и накъсването. Колкото по-малко се накъсва косата ви, толкова по-дълга ще бъде.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как трябва да се варят великденските яйца?

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как трябва да се варят великденските яйца?
Как трябва да се варят великденските яйца?

Голямо е разочарованието, ако варим яйца за Великден и установим, че са се напукали. Тук ще предложим няколко съвета как да запазим здрави яйцата,...