Ако имате тъмна кожа - това е най-добрият цвят на косата!

18577
Ако имате тъмна кожа - това е най-добрият цвят на косата!
Снимка: iStock/Guliver

Доста продължително време законодателите в света на красотата твърдяха, че цветовете на косата за по-мургавите жени са ограничени до обикновени и тъмни тонове - но вече е доказано, че това не е нищо повече от доста остарял и архаичен аргумент.

Истината е, че независимо от цвета на кожата, жените могат да заложат на какъвто цвят коса пожелаят. Това, което се случва обаче е, че докато някои цветове могат да влязат в синхрон с тена на кожата на такива дами, други може да създадат впечатление за отпуснат и занемарен външен вид. Ето защо, ако търсите най-добрите цветове за косата си, разберете кои цветове подхождат на по-мургавите жени.

Шоколадово кафяво

За тези, които искат да бъдат по средата между тъмната и малко по-светлата коса, шоколадово кафявото е идеалният нюанс. Освен, че е по-модерна версия на чисто кафявото, шоколадовият тон е един от най-разпространените и подхожда на всички типове кожа - а мургавите жени с тъмнокестенява коса са доста вълнуващи и изглеждат още по-прекрасно.

След боядисване - мие ли се косата с шампоан или не?

Медено кафяво

Идеален за тъмни жени, медено-кафявият тон е деликатен в светлата гама, достигайки до внушение за тъмно злато. Прекрасен избор за всички дами, които винаги са искали да бъдат блондинки, но никога не са имали смелостта да заложат на твърде жълтеникав цвят. Както глобалното боядисване (по цялата коса), така и медените кичури в черна коса могат да изглеждат невероятно!

Вишнево червено

По-топлите и по-ярки цветове са идеални за подчертаване на тена на кожата на мургавите жени. Такава е червената коса. Точно поради тази причина вишнево червеното вече е любимо на много жени – то прави лицето по-живо и подчертано.

Бордо

За дамите, които търсят по-тъмен нюанс на червеното, бордото може да е най-добрият избор. Точно както и цветът „марсала“ (бордо в съчетание с кафяво), този нюанс стои идеално на жените с по-тъмна кожа. Друго предимство е, че тъмните цветове на косата не изискват прекалено честа поддръжка.

Как да се грижим за скалпа си и колко често трябва да мием косата си ?

Медно русо

Не е необичайно да чуете някой да казва, че нюансите на русото за тъмните жени не стоят добре, но това не е нищо повече от остарял мит – къдравата мургава блондинка изглежда невероятно. Можете спокойно да предпочетете медно-рус тон – който е характерен за преход между руса и червена коса; той изглежда великолепно на тъмна кожа.

Синкаво-черно

Черната синкава коса на мургава жена е един от най-класическите визии и това съвсем не е странно: натуралната черна коса на къдриците лесно се формира и е дълготрайна. Ако търсите основен цвят, без да рискувате да сбъркате, синкаво-черният е правилният избор.

Платинено сребро

Забелязали ли сте, че все по-често по модните списания и сайтове се срещат мургави жени с коса в платинени акценти? Това е така, защото противно на това, в което мнозина вярват, платината не трябва да се избягва от тези дами. Някои специалисти по боядисване обаче твърдят, че най-добрият начин да заложите на платинената визия е да оцветите отделни кичури, а не глобално цялата коса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com