Как да нанесем правилно нощния крем, за да има ефект

1478
Как да нанесем правилно нощния крем, за да има ефект
Снимка: iStock

Ролята на нощния крем в грижата за кожата на лицето е не по-малка от тази на дневния. Дневният крем защитава кожата през деня, когато тя е подложена на стрес, замърсяване и редица други вредни фактори и се нуждае от повече хидратация. Нощният крем има функцията да подхранва и възстановява и нощта е времето, през което се случват основните регенеративни процеси, а по време на сън кожата по-бързо и ефективно абсорбира съставките на крема. Той съдържа повече витамини и хранителни вещества, които подпомагат възстановяването на загубите им в кожата през деня. Той е по-мазен и има известни правила за нанасянето му, които трябва да се спазват, за да се постигне нужния ефект. Ето и какво трябва да знаем за неговата употреба:

Първо трябва да кажем, че не всяка кожа се нуждае от нанасянето на нощен крем, защото ако кожата ви е здрава и еластична то тя няма нужда от подхранване. Жените със суха кожа обаче и тези, които са на възраст над 35 години и чиято кожа има нужда от възстановяване, трябва да използват нощен крем.

Какво трябва да съдържа кремът за бръчки

Бръчките са едни от първите издайници на възрастта. И за да забавим появата им и да поддържаме кожата на лицето си свежа и еластична, т...

Едно от правилата за нанасяне на нощен крем, е че преди да го направите, първо трябва да почистите много добре лицето си, но не е достатъчно да го измиете само с вода. Почистете го  с тоник, лосион или тоалетно мляко, като така ще почистите запушените пори на кожата и кремът ще подейства както трябва.

Нощният крем се нанася с помощта на дървена шпатула или ако нямате такава, може и с дръжката на пластмасова лъжица. Поставете малко количество от него, върху челото, носа, бузите и брадичката си, след което с леки кръгообразни движения, без натиск, разнесете по цялото лице. Ако кремът не попие веднага не се притеснявайте и не го втривайте, защото това може да отнеме няколко минути. Ако все пак сте нанесли по-голямо количество крем и той не попие, след 5-10 минути можете да отстраните излишното количество с помощта на салфетка.

За да подейства и да не се изтрие върху възглавницата ви,  нощният крем е добре да се нанася един или дори два часа, преди да си легнете. Така той ще има време да попие добре в кожата и да я подхрани.

Още нещо важно, което трябва да знаете е, че трябва да правите почивка за два дни, на всеки две седмици и да оставите кожата си да почива и да диша, защото нощния крем не е предназначен за ежедневна употреба.

Защо не бива да държим крема в банята

От време на време е необходимо да преразгледаме стратегическите си запаси от козметика и да изчистим нашите козметични „кошчета&l...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Как да освежите уморените клепачи: процедури, които определено помагат

Свеж вид: 10 начина да освежите насълзените очи

Модните грешки, които визуално ще ви направят по-дебели

4 признака на женска небрежност, които отблъскват мъжете

Защо младите мъже харесват по-възрастни жени: 9 причини

5 досадни навика, които слагат край на връзките – имате ли ги?

Знаете ли какви жени уважават мъжете най-много?

Кои неща в нашата кухня обикновено използваме неправилно и къде грешим?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com