Как да направите добро първо впечатление?

1912
Как да направите добро първо впечатление?
Снимка: Thinkstock / Guliver

Всички добре знаем, че първото впечатление е най-важно, трябва добре да знаем какво да направим, за да се правим с тази нелека задача.

Първото нещо, което трябва да направите, е да получите максимално количество информация за човека, с когото ще се срещате: къде живее, какво обича и как се облича, какво яде, какви интереси има, хобита и т.н.

Колкото повече информация имате, толкова по-вероятно е да му направите добро впечатление.

Външен вид

Да предположим, че знаете как се облича човекът, на който искате да се харесате и впечатлите. Вашата задача е да се облечете в същия стил и тон.

Ако е рок музикант, носите черна тениска и дънки, ако е бизнес среща, носите строг тоалет и т.н. В същото време не трябва да изглеждате по-добре от събеседника си, за да не предизвикате у него чувство на съперничество и да не навредите на контакта.

Трябва да изглеждате спретнати и добре поддържани.

Контакт с кожата

При среща е нежелателно да докосвате човек без спешна нужда, не тупайте събеседника си по рамото, не целувайте прекалено много, не докосвайте коляното му и т.н. Най-добре е да избягвате подобни моменти.

Трябва да поддържате дистанция и да се обръщате с „вие“, докато взаимно не преминете към по-приятелска комуникация. По време на разговора, всичко трябва да бъде искрено и открито, без никакви неясноти и притеснения.

Най-хубавият звук е собственото име

Няма нищо по-красиво за човек от звука на собственото му име. Ако някой не харесва името си, обикновено го сменя. Във всеки друг случай това е най-добрият и приятен звук.

Съответно, в никакъв случай не трябва да го изкривявате. Обърнете се към събеседника с пълното му име, произнасяйки го с приятен тон. Опитайте се да казвате името всеки път, когато се свържете.

Психологически комфорт

Когато общувате с човек, на първо място е важен неговият собствен уют и комфорт. В процеса на комуникация вашият събеседник ще обърне внимание не на това колко сте прекрасни, а на това как се чувства до вас. Тези моменти трябва да се използват.

Трябва да насърчите събеседника си да говори не за вас, а за него. 70% от времето трябва да бъде отделено на него и неговите интереси.

Насърчавайте човека да говори за най-красивите спомени от живота му, за постижения и по този начин ще го свържете с нещо приятно, като определен условен рефлекс.

Похвали и комплименти

Правете комплименти. Те трябва да честни, уместни и в десетката.  Много хора са алчни за комплименти. Разбира се, не трябва да има твърде много от тях, нека бъдат подходящи и в умерени количества.

Огледално отражение

Огледалното отражение е отражение на езика на тялото на другия човек. То трябва да бъде невидимо. По този начин хората установяват комуникация.

Когато вашият събеседник ви води по същия начин като вас, вие имате усещане за сигурност, пълно разбиране и сигурност. Чувствате се комфортно с такъв човек, защото знаете какво да очаквате от него на подсъзнателно ниво.

Винаги работи. Физическото огледално отразяване включва: стойка, жестове, наклон на главата, дишане, мимики, позиция на крайника. Вербален: скорост на речта, думи-паразити, тембър на гласа. 

Комфортна среда

Опитайте се да не седите срещу партньора си в разговора. Това е опозиция, един вид съперничество на подсъзнателно ниво. Опитайте се да седнете един до друг.

Искате да направите добро първо впечатление? Следвайте тези съвети

Мислите си, че имате 10 минути, за да направите добро първо впечатление? Помислете пак. Повечето хора изграждат представата си за няког...

 80% от външния ви вид трябва да са очи в очи. Не е нужно да гледате постоянно в очите на събеседника, но не бива да отклонявате поглед твърде често.

Познаване на границите

Не стойте твърде дълго, особено на парти..

Изненади и подаръци

Разбира се, прекрасни подаръци, оригинални сувенири, лакомства за чай и други приятни изненади са много желани. Това ще остави приятно впечатление за вас на ниво визуални и вкусови усещания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com