Как да научите кучето си да спи в определената зона за спане?

2471
Как да научите кучето си да спи в определената зона за спане?
Снимка: iStock

Сънят е изключително важен аспект от живота на кучето. Затова е от значение кучето да има свое подходящо място за почивка, казват експертите 

1. Колко спят кучетата?

Кучетата се нуждаят от много сън, разбира се, с почивки за различни дейности. Продължителността на съня зависи от възрастта, размера и активността на животното.

Кученцата прекарват в сън почти 18 часа. Младите кучета изразходват много енергия както физически, така и емоционално по време на дейност.

Те изследват света, всяко кътче и обичат да се забавляват. Необходимо е те да научат желаното поведение, подходящата реакция на команди и да знаят какви заплахи представлява околната среда и как да реагират на тях.

Топ 10 на най-силните кучета

Многото енергия, изразходвана за емоциите на ежедневието, означава, че кученцата често заспиват, когато най-малко очаквате, като например по време на хранене.

Едно възрастно куче трябва да спи много по-малко. Средно това е от 12 до 15 часа на ден и зависи преди всичко от нивото на активност. Упражненията, игрите и умствената активност имат отличен ефект върху качеството на съня. Твърде малко почивка, точно както при хората, може да причини здравословни проблеми.

Най-дружелюбните към човека породи кучета

2. Какво да е мястото за спане?

Без значение дали вашето куче спи в колибка, кошара или на легло, то ще прекарва много време там. Затова разумно и отговорно трябва да изберете леглото на вашия любимец.

Кучетата, живеещи в къща, най-често използват кучешка постелка. Имайте предвид, че от време на време ще трябва да подменяте леглото. Не само защото е унищожено, но и защото животното расте. Спалното бельо трябва да е меко, удобно и издръжливо. Добре е да инвестирате в легло със силиконов пълнеж, който не се деформира бързо. От друга страна, външната материя трябва да е красива и в същото време лесна за почистване.

Също така кошарата за кучето трябва да бъде адаптирано към размера на животното. Кучешката колибка е добре да е преди всичко практична, визуалният ѝ аспект не е от значение за домашния любимец.

Тя е предназначена да предпазва кучето от вятър, дъжд и сняг, от слънцето през лятото и от слана през зимата. Под колибата трябва да има изолационен слой, а вътре подът е най-добре да е покрит със слама. Постелята или кошарата в къщата трябва да бъдат поставени така, че животното да може да наблюдава къщата, двора и хората.

Интересни факти, свързани с кучетата

3. Кога и как да приучите кучето си да спи на негово място?

Най-добре е да започнете да привиквате животното да спи на мястото си още от първите дни в новия дом. Постелята трябва да е мека и удобна, но и издръжлива и съобразена с размера на домашния любимец. Основната задача е да научите кучето, че леглото му е неговият оазис на спокойствие. Затова той трябва да го свързва с удоволствие и сигурност.

Достатъчно е да поставите домашния любимец на „леглото“, а до него гризалка или играчка и, най-важното, да го възнаграждавате всеки път, когато лежи там поне за известно време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com