Най-дружелюбните към човека породи кучета

68152
Най-дружелюбните към човека породи кучета
Снимка: Andre Hart / Pixabay

Кучето е идеален спътник - той е верен, не се оплаква, може да ви утеши, да подобри настроението ви и да ви насърчи да бъдете физически активни. Има обаче породи сред кучетата, които са особено нежни към хората и лесно се привързват. Това е важно особено за неопитни хора в отглеждането на куче, които имат малки деца у дома.

Куче, приятелско настроено към хората, трябва да бъде по природа нежно, търпеливо, вярно, послушно, приятелско настроено към децата, да има спокоен и балансиран нрав и да има желание да се учи. Ето някои породи, които най-добре отговарят на тези условия.

Защо кучетата нападат котки, защо имат трудни взаимоотношения?

Преди милиони години котките са "яли" кучета Сред учените отдавна се води дебат кой е по-умен - котката или кучето. Везните се накланя...

Голдън Ретривър

Породата на тези кучета се отличава с голяма интелигентност и нежен характер. Тези кучета рядко лаят и са много емоционално балансирани и пълни с енергия, която се изразходва най-добре при дълги разходки. Голдън ретривърите са много привързани към собственика и най-охотно не го оставят сам, но те също изискват неговото постоянно внимание. Поради присъщата си нежност те са перфектни като семейни кучета, както и спътници на възрастни хора и болни.

Лабрадор Ретривър

Лабрадорите са идеални семейни кучета - те са лесни за отглеждане и са много подходящи за деца. За предпочитане е да придружават хората навсякъде. Много са любопитни и много лоялни към хората. Имат спокоен характер и са много уравновесени, допринасят за поддържане на хармония между членовете на домакинството.

В миналото лабрадорите са били отглеждани като ловни кучета, така че всеки нов собственик трябва да помни за нуждата им от упражнения, разходки и предизвикателства. Много обичат работата, поради което са перфектни и като полицейски кучета или като водачи.

7 породи КУЧЕТА, които гарантирано ще опазят дома ви

Много семейства избират да осиновят или закупят куче, което да не им бъде единствено домашен любимец, но и пазач. Когато не сме у дома,...

Пудел

Пуделите са отворени и приятелски настроени кучета, идеални за човешки спътници. Те са съпричастни, имат нежен нрав и реагират спокойно на непознати. Отличават се и със своята интелигентност (в това отношение са лидери във всички класации). Учат много бързо, но изискват внимание. Освен това те обичат да бъдат център на внимание!

За съжаление за тази порода са характерни заболявания на ставите и очите, които често водят до слепота.

Боксер

Тези кучета се считат за несложни характери, приятелски настроени към хората. Обичат децата, търпеливи са, уравновесени и спокойни. За боксера е важно учителят му да е спокоен и приятелски настроен с него. Кучето е чудесно за неопитни хора.

Кучета за апартаменти – кои породи са най-подходящи ?

Преди да си вземете куче у дома, е важно да го обмислите много добре. Това е сериозно решение, изискващо да претеглите всички възможни ...

Ердейл териер

Това е кучето, което ще отиде навсякъде с вас! Има жив характер, не е плахо, но също така знае как да се държи. Като всеки териер той е упорит и много интелигентен - това го кара да диктува условията си на моменти. Това е куче за активни хора, бързо се учи и е много дружелюбно. Особено харесва децата. За съжаление той има ловен инстинкт, така че си струва да помислите, преди да държите друг домашен любимец у дома, например котка или хамстер.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Таро хороскоп за 24 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com