Как да облекчим хремата?

6776
Как да облекчим хремата?
Снимка: iStock

Имате ли запушен нос? Хремата и запушеният нос са неудобни симптоми на горните дихателни пътища със собствени основни причини. Но след като започнат, търсим бързо облекчение.

Хрема е отделяне на слуз от ноздрите. Това е резултат от прекомерното производство на носна слуз. Излишната назална слуз води до изтичане на воднисти секрети от носа.

Запушването на носа се дължи на възпалението на лигавицата на носната кухина. Подутите носни проходи ограничават въздушния поток, което прави по-трудно дишането през носа. Обикновената настинка и грипът често са виновници за хрема и/или запушен нос, 1 но и двете могат да бъдат причинени от алергии.

Ето как да облекчите симптомите на горните дихателни пътища като запушен нос и хрема, за да се почувствате по-добре бързо.

Пийте много течности.

Направете си промивка на носа с този чай и ще забравите за хремата

Хремата е изключително неприятно състояние. И често не се повлиява незабавно от употребата на медикаменти. Но преди употребата на какъ...

Ако имате запушен нос, поддържайте се хидратирани, като пиете много вода и бистър пилешки бульон, за да направите слузта си по-тънка и по-течна. Избягвайте течности като кофеин, които могат да причинят дехидратация.

Отпийте лечебна топла напитка.

Топлите напитки са успокояващи в лошото време. Пиейки ги, ще почувствате облекчение от запушен нос, хрема и други симптоми на настинка и грип.

Почивайте си много.

Говорейки за сън... когато не се чувствате добре, от решаващо значение е да спите достатъчно, за да може тялото ви да се излекува. Изследванията показват, че тялото ви създава нови клетки на имунната система, когато спите.

Как консумацията на алкохол предизвиква хрема?

За вредното въздействие на алкохола върху човешкото тяло се говори отдавна. Оказва се, че вредите от него не се изчерпват до познатите ...

Нанесете топъл компрес.

Поставянето на топъл компрес на носа и челото няколко пъти на ден може да помогне за облекчаване на симптомите на горните дихателни пътища като запушване на носа.

Напарете се.

Следващия път, когато имате запушен нос, опитайте да седнете в банята с топъл душ. Можете също да вдишвате пара от купа с гореща вода.

Използвайте овлажнител.

Какво помага при запушен нос?

Запушеният нос прави много трудно нормалното функциониране на тялото. Трудно дишаме и говорим, сънят не ни възстановява напълно и се по...

Чист овлажнител или изпарител за хладна мъгла е чудесен начин да добавите влага обратно в околната среда, което ще помогне при запушване на носа. Когато въздухът е твърде сух, слузта ви може да стане по-гъста и да не тече много добре, а синусите ви може да не се оттичат правилно.

Опитайте физиологичен спрей за нос.

Използването на нежен физиологичен спрей за нос като може да помогне за изчистване на запушвания от настинка или алергии. Физиологичният спрей за нос помага да се поддържат носните проходи отворени, като отмива всички алергени като цветен прашец, прах или пърхот от домашни любимци.

Яжте пикантна храна.

Химикалът в пикантните храни, капсаицин, може да помогне за облекчаване на хрема, която не е причинена от алергии. Капсаицинът е съединението, което придава топлина на лютите чушки. Докато ядете пикантни храни, хремата ви може да се влоши в началото, но в дългосрочен план топлината ще я облекчи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com