Как да отгледаме красив и разцъфтял Феленопсис

4262
Как да отгледаме красив и разцъфтял Феленопсис
Снимка: iStock/Guliver

Орхидеите Феленопсис са едни от най-издръжливите и най -лесните за отглеждане орхидеи, което ги прави отличен избор за начинаещи любители на това цвете. Осигурете на орхидеите основните неща - вода, светлина и добра циркулация на въздуха - и те ще ви се отблагодарят за грижите със зашеметяващо красиви цветове отново и отново. 

Както при всяко занимание с градинарство, опитни производители на орхидеи винаги откриват определени трикове, които гарантират здравословен растеж и плодотворен цъфтеж. Поливането на орхидеята е изключително лесно - имате нужда единствено от три кубчета лед веднъж седмично за пълноразмерна орхидея Феленопсис. Поливането на тропическо растение с лед може да изглежда странно, но независими изследвания казват, че това не може да навреди  на орхидеите. 

Ако решите да използвате вода, не забравяйте да налеете не повече от ¼ чаша за орхидея за цялото растения. В противен случай рискувате да преполеете, което може да доведе до гниене на корените. 

Поливането с лед е най-лесният и удобен начин да гарантирате, че вашата орхидея получава точно нужното количество вода - не твърде много или твърде малко. 

Тези ценни съвети за грижа за орхидеите от опитни собственици на орхидеи ще ви помогнат да се справите успешно с отглеждането им:

•             Винаги поливайте растенията с вода в началото на деня, така че да имат време да изсъхнат напълно преди нощта. В комбинация с адекватна циркулация на въздуха, това ще помогне за избягване на растежа на гъбички.

•             Орхидеите имат нужда от повече светлина, когато растат, отколкото когато цъфтят. Всъщност прекалено многото светлина може да причини избледняване на цветовете на орхидеите. Въртете растението си през целия вегетационен цикъл, така че да получава светлина там, където се нуждае най-много.

•             За да предотвратите развитието на гъбички или гниене, уверете се, че вашето цвете получава достатъчно циркулация на въздуха.

•             Когато отрязвате листа или стари псевдобулби или режете цветове от растението, запечатайте среза с парче разтопен восък за свещи, за да предпазите орхидеята си от бактериална или гъбична инфекция. Във всеки градински център ще намерите и търговски продукти, които служат за тази цел.

•             Бъдете старателни в отглеждането на нови израстъци, за да осигурите добро представяне по време на цъфтежа. Заложете на нов растеж на около половината от нейния цикъл на растеж или когато достигне 5 инча дължина. Коригирайте подхранването с напредването на растежа.

Използвайте връзки като рафия или връзки за усукване, които могат да се регулират с увеличаване на диаметъра на стъблото. Ако използвате клипове за търговски растения, уверете се, че те не са твърде малки, в противен случай могат да повредят новия растеж.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com