Как да отслабнем, без да се отказваме от сладкото

10684
Как да отслабнем, без да се отказваме от сладкото
Снимка: Thinkstock/Guliver

Когато става въпрос за отслабване и спазване на някакъв хранителен режим, първото което всеки знае, че трябва да направи е да се откаже от сладките лакомства. Възприето е, че сладкишите, тортите, бисквитите и шоколадът са враг номер 1 на диетите. Въпреки това, със спазването на някои правила има начин да свалим излишните килограми и да имаме хубава и стройна фигура, без да се налага да се лишаваме от тях. Как можем да го постигнем?

Съществува така наречената „Сладка диета“, която за да бъде ефективна е необходимо да се спазват някои правила. При този режим се приемат само  храни и течности, с добавена захар. Преди да се подложите на тази диета обаче, трябва да знаете, че тя рязко натоварва организма и затова не е добре да се прилага повече от 1-2 дни в месеца. Ето какво трябва да знаете и да направите преди да пристъпите към тази диетата?

Бързо отслабване за заети хора

Жените често се подлагат на различни диети с една единствена цел – да отслабнат. Забързани в ежедневието си обаче, те не винаги и...

Важно е да отбележим, че този режим не е подходящ за хора с хронични заболявания и такива, страдащи от диабет или анемия.

Подходете към диетата плавно!  Имайте предвид, че преминаването на такъв строг режим ще стресира организма ви, затова е добре той да бъде предварително подготвен. Това може да стане, като няколко дни преди началото ѝ е добре да преустановите приема на алкохол и мазна храна. Вместо това можете да ядете салати, супи и да пиете повече вода и сокове.  Същото се отнася и за дните, след приключване на диетата.

По време на диетата се приемат голямо количество течности. В дневната доза са включени по 2-3 литра вода и неограничено количество чай, като към една чаша от топлата напитка се добавят 30мг захар. Можете да консумирате  както плодови, така и билкови чайове, били те от шипки, боровинки, мента, малини или джинджифил.  По време на диетата е забранена всякаква твърда храна, сокове, кафе и мляко. Денят си можете да започнете например с чаша ароматен чай от мента, който ще ви ободри и ще ви помогне да се чувствате свежи. След известно време можете да изпиете чаша вода, последвана от друг вид билков чай или такъв от малини например. Ако смятате, че няма да можете да издържите цял ден само на течности, то ви препоръчваме да включите в менюто си малко количество зеленчуци, като зеле, моркови, тиква, краставица, цвекло и  да ги консумирате сурови или на пара.  В дните на диетата ви препоръчваме да се наспите добре, поне 10 часа, а след това да се насладите на една приятна разходка на чист въздух.

Това е! А ако не сте любител на диетите, можете просто да включите този режим, като един разтоварващ ден в ежедневието си.

10 начина да свалим килограми без тренировки

Всички знаем, че тренировките са задължителна част от отслабването. Разбира се, не са толкова лесни, но те помагат за ускорен метаболиз...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно