Как да подсилим имунната си система през есента

6409
Как да подсилим имунната си система през есента
Снимка: iStock

Ако имате съмнения, че имунната ви система е отслабена, трябва да вземете спешни мерки, за да я стимулирате и да се подготвите за вирусните атаки в студения сезон.

Със следните няколко съвета можете да подсилите своята имунна система:

Зеленчуци

Консумирайте зеленчуци, оцветени в ярки цветове. Оранжевите, жълтите, червените и зелени зеленчуци са пълни с каротеноиди от типа на бета-каротин. Те представляват антиоксиданти, помагащи на имунната система да бъде в добра форма.

Ядки

Антиоксидантите, които ще повишат имунитета ви през есента

Докато навлизаме все по-дълбоко в есента и времето става все по-студено, ставаме все по-уязвими за сезонните заболявания. Въпреки че ня...

Ядките съдържат много витамини и антиоксиданти, а също и цинк. Ако консумирате редовно бадеми, кашу, орехи, шам фъстък и други подобни ще намалите риска от проява на хронични заболявания, а също и на различни видове инфекции. Имайте предвид обаче, че ядките се консумират сурови и без сол, за да извлечете максимума ползи от тях.

Ехинацея

Ехинацеята е билка, която, освен под формата на чай, може да приемате чрез редица хомеопатични продукти. Тя стимулира имунната система и спомага за увеличаването и на други имунни съединения.

Плодове

Те съдържат витамин C в изобилие. Смята се, че той може да предотврати различни видове увреждания, както и стимулира имунната система. По-тъмните плодове имат големи количества биофлавоноиди, действащи като антиоксиданти, които атакуват свободните радикали.

Храните, които ще ни помогнат да се излекуваме по-бързо

Има храни, които по-добре от другите помагат за укрепване на имунната система и насищане на тялото с витамини и минерали, а също така п...

Цинк

Той е от решаващо значение, за да поддържате силен имунитет. Погрижете се да го приемате редовно чрез храната или под формата на хранителна добавка. Минералът е с антиоксидантни свойства и подпомага укрепването на обвивката на лигавицата на гърлото, стомашно-чревния тракт и назалните пътища, а това от своя страна намалява способността за развитие на вирусите.

Чесън

Чесънът е отличен помощник в борбата с бактерии и инфекции. Той е с антибактериални и антивирусни свойства. Зеленчукът благоприятства белите кръвни клетки. Съдържа много антиоксиданти и е препоръчително възможно най-често да го консумираме.

Приемайте пробиотици

Тази плодова салата ще подсили имунната ти система

Добрата имунна система никога не е била по-важна. Най-добрият начин да я поддържаме винаги е бил чрез естествени продукти, вслушвайки с...

На състоянието на червата дължим около 70% от нашия имунитет. Храносмилателна система трябва да е съхранена здрава, за да се радваме на добър имунитет. Пробиотиците са наистина добри бактерии, които традиционно се намират във ферментирали храни, например кисело зеле, кефир, кисело мляко, кисели краставички и други туршии. Грижат се успешно за здравето на храносмилателната система.

Американски женшен

От американския женшен се консумират корените. Той се използва от векове за здраве, тонус и с цел предотвратяване на инфекции на горните дихателни пътища. Той служи за укрепване на имунитета в традиционната китайска медицина. Това е тонизираща билка.

Релаксирайте

Релаксът ви кара да се почувствате по-добре, но не само. Тя има и положителен ефект за имунитета. Хората, които са подложени на висок стрес, обикновено са с по-ниски нива на антитела, изграждащи част от имунната защита на организма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Любовен съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Цветница е! Мощна молитва към Пресвета Богородица

Кумичене 2024 г.: Една от традициите на Цветница

Цветница 2024 г.: Традиции, символика и легенди

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com