Как да предпазим черните дрехи от избелване

8445
Как да предпазим черните дрехи от избелване
Снимка: iStock/Guliver

Черният цвят придава елегантност и строгост на всеки тоалет. Малката черна рокля е универсално решение за всеки повод. Черните дрехи са лесни за съчетаване, неувяхваща модна тенденция и вталяват фигурата, поради което имат почетно място в дамския гардероб.

Те издържат на замърсяване за разлика от снежно белите, но има друг проблем, за който трябва да се погрижите, за да им се радвате по-дълго – избелването.

Всички допускаме тези грешки при пране и съсипваме дрехите си

Всички хора по земята сме безкрайно благодарни на изобретателя на пералнята. Благодарение на него животът ни е много по-лесен и направо...

Как да се грижим за тъмните тъкани, за да ги предпазим от избелване?

- За да не изгубят бързо цвета си, препоръчваме да изпирате черните дрехи ръчно и да се откажете от удобството на машинното пране. Дългото пране на машина е ненужно за черните дрехи, които са устойчиви на петна и не се нуждаят от него. Преди изпирането потопете дрехата в леген, в който сте разтворили лъжица оцет. Не изплаквайте. Изперете ръчно с прах за черни тъкани. Оцетът фиксира цвета и не позволява боята да се отмива от тъканта.

- Ако все пак решите да използвате пералнята, изберете програма, която е кратка и при която температурата е възможно най-ниска – 30-40 градуса. Закупете и специален препарат за изпиране на черни тъкани, който ще ги предпази от избелване и ще съхрани цвета им.

- При избор на перилен препарат се спрете на течните формули, за да избегнете неестетични остатъци и бели следи от прахообразните препарати върху черните дрехи.

- Никога не си позволявайте да перете тъмни тъкани с прах, предназначен за бяло пране.

Грешките, с които домакините съсипват пералните си

Пералнята е най-използваният уред във всяко домакинство. Но за съжаление голяма част от домакините допускат определени грешки, които зн...

- Сушене. Най-добрият вариант за сушене на черни дрехи е в естествени условия, защитени от пряка слънчева светлина, която има избелващо действие върху тъканите. Обърнете дрехите и не ги простирайте от към лицевата страна. Така ще ги предпазите двойно от избелване.

Как да възстановим цвета на черните дрехи?

Любимата ви черна риза е избеляла, но не желаете да се разделяте с нея? Изпробвайте тези трикове, за да освежите и възстановите цвета.

- Сутрешното ви кафе може да възстанови не само вашето настроение и енергия, но и енергията на цвета на тъмните дрехи. Лесен начин да освежите тъмните тъкани е като ги накиснете във вода, в която сте разтворили мляно кафе. Оставете ги да постоят половин час и ги изперете ръчно.

-  Възползвайте се от услугите на химическото чистене, където могат да боядисат черните ви дрехи, възстановявайки първоначалния им вид. Така ще удължите живота на любимата си дреха. Избирайте внимателно изпълнителя на услугата. Важно е да работи с качествени бои, които не падат при пране, не оцветяват кожата ви при носене и са безвредни за организма.

Не допускай тези грешки при пране, за да не си купуваш нова пералня

Пералнята е един от най-добрите помощници за всяко домакинство, особено ако част от него е някой малчуган, който трябва да преобличате ...

Когато закупуване тъмни дрехи, обърнете внимание на производителя и качеството на тъканта. Евтините тъкани и дрехите с прекалено ниски цени бързо ще избелеят и ще загубят търговския си вид. Залагайте на качествени стоки и се грижете подобаващо за тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com