Как да премахнете лесно петната от дрехите си?

1703
Как да премахнете лесно петната от дрехите си?
Снимка: iStock

В тази статия ще разгледаме най-често срещаните видове петна и ще ви покажем как можете да ги премахнете с евтини домашни средства. 

Съвети: видове петна и как да ги премахнете с домашни средства

Всяка домакиня трябва да знае: Как да се справим с упоритите петна

Има поне няколко вида петна, които трудно се отстраняват. Едно от тях са петна от сок и плодове, които съдържат киселини и багрила, кои...

По-долу ви показваме 5-те най-често срещани вида петна и как можете да ги премахнете с прости домашни средства.

1. Как да премахнете петна от кръв

Преди да премахнете скорошно петно от кръв, важно е първо да  подготвите дрехата: за да направите това, трябва да я потопите в студена вода за половин час и след това да я изстискате леко. Сега по-голямата част от петното вече трябва да е изчезнала. След това е удобно да поставите дрехата в пералнята както обикновено.

Процедурата не е толкова проста, когато петното от кръв вече е изсъхнало, но и в този случай може да бъде отстранено ефективно. Първата стъпка е същата: потопете дрехата в студена вода и я изстискайте леко. След това разтрийте петното с домашен сапун, така че да проникне във влакната. Оставете сапуна да подейства за кратко и изплакнете със студена вода. После поставете в пералнята.

2. Как да премахнете петна от червено вино

Да премахнем петната от пот - бързо и лесно с домашни средства!

Всеки рано или късно се сблъсква с петната от пот. Определено те не са нещо приятно, а и оставят грозни жълти следи по дрехите ни. Изпо...

За да премахнете петна от вино, използването на сол също е ефективно, като се разстила върху влажната повърхност, докато се покрие напълно. По този начин солта буквално ще абсорбира петното. След това можете да изперете дрехата, както винаги правите. Ако петното от вино е  върху деликатен плат, като коприна или кашмир, може да ви помогне да използвате сух шампоан: напръскайте го върху петното и когато петното се абсорбира, внимателно го отстранете с четка.

3. Как да премахнете петна от трева

За да премахнете петна от трева или зеленина от дрехите си (или на вашите деца), ще ви трябва  ментолова паста за зъби и белина. Този домашен лек действа за всички леки тъкани, като бяла тениска или дънки. Просто се състои в разнасяне на пастата за зъби върху петното, оставяне да подейства за около час и изплакване обилно с хладка вода.

4. Как да премахнете петна от масло

Действайте бързо. Сухите петна  обикновено не се отстраняват с обичайните средства и изискват посещение при професионалист. Но ако се погрижите за петното веднага щом се появи, можете да се отървете от него без много проблеми. За да направите това, попийте колкото можете повече от мазнината от петното с кухненска кърпа. Смесете гореща вода и супена лъжица препарат или течност за миене на съдове в купа и нанесете разтвора върху петното. За финал изперете дрехата на висока температура (стига да не е противопоказано на етикета).

Бързи и ефикасни трикове срещу мазните петна върху дрехите

Мазното петно ​​по панталон, блуза или сако изглежда много грозно, набива се на око, а освен това се отстранява трудно! Как да премахне...

5. Как да премахнете дъвка от дрехите

Отлепването на парче дъвка от дрехите е наистина лесно. Всичко, от което се нуждаете, е найлонова торбичка и фризер. Номерът е да поставите дрехата в найлоновия плик и да я оставите за една нощ във фризера: на следващия ден ще можете да изстържете венеца без никакви затруднения. Можете да премахнете малки остатъци със спирт или подобен терпентин. Нанесете продукта върху кърпа и го разтрийте върху остатъците от дъвката.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com