Как да разберем, че някой флиртува с нас

12327
Как да разберем, че някой флиртува с нас
Снимка: iStock/Guliver

Ако някой ви направи комплимент за очите ви и след това ви покани на кафе, то е очевидно, че има флирт. Има ситуации обаче, в които не си личи толкова и може погрешно да разчетем някои сигнали. Хората не искат за бъдат отхвърлени и затова често прибягват до скрити намеци – ще се държат вежливо, ще разкажат виц или пък ще привлекат по друг начин вниманието ви.

Изследване в Канзаския университет посочва някои фактори, които показват, че с нас наистина флиртуват и това не просто плод на нашето въображение.

Физическо привличане

Може да ни харесва някой много, но пък запазваме и трезвеното мислене, че той едва ли би флиртувал с нас на първа среща. Защо пък да не е така, ако наистина и нас са ни харесали. Напълно естествено е да се покажат симпатии, ако някой ни харесва.

Мъжете и жените грешат

Повечето хора наистина не се усещат, че с тях се флиртува. Само 18 на сто от жените се усещат, че мъжът срещу тях има други намерения. Мъжете са се представили по-добре – 36% от тях са се усетили, че жената има по-големи намерения.

Хората по-добре разпознават отсъствието на флирта

Това, че с тях се общува дружелюбно, без никакъв сексуален подтекст са показали 83% от жените. Това обаче напълно съответства на намерението на жените. Същото са показали и мъжете – 84%. С други думи и двата пола са разбрали, че не се флиртува с тях. Обаче наивността се проявява в случаите, когато наистина има флирт. 

Как да разберем, че с нас се флиртува?

Наблюдавайте езика на тялото. Продължителният поглед, наклонът на тялото, докосванията по ръката, са сигурен начин да се покаже, че с вас наистина се флиртува.

Трябва да бъдете и внимателни към това, което говори събеседникът ви. Ако и той го прави, то определено има интерес към вас и би искал да ви опознае по-добре. Ако искате сигналите ви да бъдат разпознати правилно, то правете повече комплименти.

Изберете мястото на срещата, където можете да поговорите спокойно и непринудено – клубове, барове и партита. Ако това е клуб по общи интереси или нещо подобно, то със сигурност ще разтопите бързо леда.

Флиртовете могат да бъдат няколко вида – под формата на игра, който е екстравагантен и предизвиква интерес към вас. Другият вид е физическият – тук се използва езикът на тялото и зрителният контакт, така че да ви се привлече вниманието. Традиционният флирт става на обществени места – кафене, клубове, учебни заведения. При тях уж става неволен разговор, леко побутване, взимане на телефона напълно естествено и така нататък.

Как да привлечем мъжкото внимание?

Съществуват някои изпитани методи, които винаги успяват да привлекат вниманието на мъжете около вас и категорично някои неща, които със...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво да правите, ако кожата на лицето е суха?

Най-известните суеверия за косата и ноктите, които жените трябва да спазват

Тези зодии са орисани от звездите да бъдат щастливи в любовта

Как да влезем във форма за лятото без спорт и строги диети?

Нека цъфти: Защо не трябва да късате люляка?

Нумерологичен хороскоп за месец МАЙ

Не само за храна: Как да почистите канализацията с кетчуп?

Тези 4 зодии често са склонни към извънбрачни връзки

Тези 4 зодии правят връзките си "храм на доверието"

Какво трябва да направим, когато някой се отнася зле с нас?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com