Как да стегнем корема след раждане

5326
Как да стегнем корема след раждане
Снимка: iStock/Guliver

Раждането е важен момент в живота на всяка жена. По време на бременността настъпват редица промени. Една от най-забележимите е наедряването на фигурата и по-специално огромният корем на майката. Много от младите майки срещат огромни трудности при влизне във формата, в която са били, преди да забременеят.

Различно е времето за всяка млада майка да влезе във форма след раждането. Натрупаните излишни килоограми обикновено са много и свалянето им трябва да се прави постепенно.

Колко е опасен всъщност биреният корем?

Защо трябва да се избавите от бирения корем и кой алкохол е най-безопасен, споделиха австриски диетолози и учени. 6 причини, поради ко...

Нужни са засилени тренировки от кардио вид

Тъй като натрупаните „форми“ и килограми се намират в различни части на тялото. Трябва да се правят кардио тренировки. В началото ще са ви достатъчни до 30 мин за една тренировка от 3 до 5 пъти в седмицата. Постепенно времето за трениране да се увеличи до 30 мин.

Здравословни протеини

Свалянето на килограмите след раждането, както и увеличаването на мускулите ще се ускорят с помощта на достатъчно протеини. Протеините набавят на тялото нужни хранителни вещества, които спомагат за добрата форма на кожата. Количетсвото нужен протеин е индивидуално. То зависи от килограмите и колко е тежка тренировката.

Масаж на корема

6 причини, поради които мазнините в корема са опасни за живота

Всеизвестен факт е, че наднорменото тегло води до куп опасни заболявания. Това се дължи на прекомерното натрупване на мазнини в подкожн...

Не е тайна, че редовните масажи на тялото впдят до еластична кожа и стегнати мускули. Заедно с масажниет движения, трябва да се използва и полезна козметика, за да възстановите добрия вид на корема си след раждането, да стегнете кожата и мускулите без да остават неприятни следи във вид на стрии или участъци, които все още имат нелицеприятен вид. Следете в козметичните препарати да има витамини, а именно Е, А, С и К, които ще повлияят на еластичността а кожата.

Ескфолиране на кожата

Наред с всичко, изброено по-горе, трябва да добавим и ексфолиране на кожата. Редовното извършване на тази процедура ще помогне за регенерацията на кожата. Добре е да използвате готови продукти за пилинг на кожата, които можете да намерите във всяка дрогерия. Важни съставкия, за които да следите са кофеин, какаово масло, масло от шеа. 1 – 2 пъти в седмицата е добр да се прави тази процедура, за да разчитате на по-бърз ефект.

Пиене на вода

Това няма как да не сте го чували по всякакви поводи – за да ен ви боли глава, за да нямате камъни в бъбреците, за да сте енергични и т.н. В случая хидратацията има пряка връзка със сътоянието на кожата – така тя ще стане по-еластична, а метаболизма ще се подобри и ще задейства по-бързото топене на мазнините в областта на корема.

Как да се върнем във форма след раждането

Малко жени могат да се похвалят с фигурата си след раждането. Приблизително 70% от майките наддават на тегло след раждане. Излишните ки...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com