Как да свалим ненужните килограми преди морето?

1861
Как да свалим ненужните килограми преди морето?
Снимка: iStock/Guliver

Вече настъпи така нареченият “отпускарски сезон” и всеки от нас се стреми да избяга за няколко дни от населеното място към морето или планината. Да обаче ако сме се насочили към морето изниква и друг “проблем” - искаме бързо да влезем във форма, тъй като сме се позапуснали и сме натрупали коремни мазнинки например. Как това да се случи за кратък период преди плануваната почивка? В следващите редове ви предоставяме няколко много полезни и здравословни съвета.

Задраскайте тестеното от списъка с позволени храни

Забравете за всякакви тестени храни и изделия, тъй като те са враг на отслабването. Хляб, сладкиши, закуски и т.н. - всичко това ще се “лепне” на бедрата и задните ни части, а стомахът ни ще се задържи за по-дълго подут. Вместо тестените храни консумирайте такива, които са богати на фибри, за да активирате по-бързия храносмилателен процес.

Време е за отслабване – заложете на цветна диета

Хранете се с малки порции

Не избирайте големи чинии, които трябва да напълните, за храненията си. Заложете на малки чинии и по-малки порции. За да се подготвите за морския сезон една порция е препоръчително да е колкото юмрука на ръката ви. Да, в началото няма да се чувствате сити с такова количество храна, но ако се стремим към отслабване е по-добре да се храним по-често и на по-малки порции. Може между храненията да се спасявате от зверския глад с любим плод, малко ядки или оризовки.

Вода с лимон

Чаша топла вода с лимон след събуждане на гладно ще забърза метаболизма ви и ще ви спомогне за по-бързото отслабване. Освен това ще се хидратирате още със събуждането, а приемът на вода е от изключително значение за правилното функциониране на организма ни. Приемайте много течности през целия ден, това ще се отрази не само на талията, но и на кожата ви - положително, разбира се.

Спортувайте

Няма как без да се поизпотите малко да свалите бързо килограми. Заменете асансьорите и ескалаторите със стълби, колата с ходене пеш или каране на колело, правете упражнения поне няколко пъти седмично. Във всеки удобен момент се опитвайте да се движите.

С тази френска диета ще свалите 8 кг за 2 седмици, без да гладувате

Ранна вечеря

Ранната вечеря е много препоръчителна, ако се стремите към бързо отслабване. Например нека тя да бъде най-късно в 18.00 часа, като следващото ви хранене ще е на другия ден на закуска.

Забавление и отслабване

Практикувайте любимия си спорт или се забавлявайте с приятели, като си измислите интересна игра. Тук също присъства движението, чрез което да изгорите и някоя друга калория, а освен това ще се наслаждавате на процеса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com