Как да възстановим тялото след бременност

1898
Как да възстановим тялото след бременност
Снимка: iStock/Guliver

По време на бременността в тялото настъпват безброй промени, както хормонални, така и физически и емоционални. Анатомията на жената се променя постепенно, заедно с растежа на бебето.

Всичко е розово, докато бебето се роди и са минали няколко месеца... но след това, в повечето случаи (ако не всички) образът, върнат от огледалото, не е обичайният и създава дискомфорт при жените.

Въпреки че това е нормален процес, той все още е разочароващ за жените. Новата майка не се намира в това ново тяло, дрехите отпреди бременността не й стават, усещат се няколко излишни килограма, кожата на гърдите и корема се отпуска, може да има стрии, целулит, разширени вени и др.

Реалността е, че през първите месеци след раждането трябва да имате много търпение. Тялото се нуждае от същото време, необходимо за промяна, за да се приспособи и да се върне към първоначалната си анатомия, така че трябва да се научите да живеете с тези непривлекателни форми. Но как да възстановим тялото след бременност?

Естетични процедури за тяло по време на кърмене

Кърменето е изключително важно за правилното развитие на бебето, предпазва го от инфекции и от своя страна укрепва връзката между майката и детето. Освен това е отличен съюзник в отслабването, тъй като производството на мляко изразходва много калории.

5 съвета как да се справим с белезите след операция

Хирургическите операции са шок за тялото и неговата функции могат да се променят само за часове. Възстановяването след това е дълъг и с...

Когато майката кърми, тя не може да направи много за тялото си по отношение на естетични процедури за тяло, но някои са безвредни и безопасни. 

А именно:

- "Руски вълни"

Те помагат за тонизиране на мускулите на тялото и дават много добри резултати, когато се комбинират с физически упражнения. Безопасно е по време на кърмене.

- Радио честота

Знаете ли какво ще се случи с тялото ви, ако спрете да се храните за едно денонощие

Абсолютно убедени сме, че всеки от вас е чувал за водния ден, в който не се приема никаква храна, сокове, чайове и кафета. В рамките на...

Това е идеалното лечение за тонизиране на кожата на корема и краката (не на гърдите през този период), стимулира производството на колаген и еластин.

- Микродермабразио

Неинвазивно лечение за подобряване на текстурата, външния вид и качеството на кожата. Помага за премахване на петна, хомогенизиране на тона и намаляване на мимическите линии.

Естетични процедури за тяло без кърмене

Когато бебето вече не е кърмено, се разкриват широки възможности за подобряване на тялото на новата майка. На този етап е възможно да се лекува отпуснатост, да се премахнат петна и т.н

Защо е важно да приемем тялото си?

Повечето хора се стремят да се научат да приемат себе си и да се грижат за себе си в дългосрочен план. Много от тях са преминали през м...

- Ултракавитация

Ултракавитацията е идеална за елиминиране на локализирано затлъстяване, което е устойчиво на диета и упражнения. Предлага видими резултати от първата сесия и може да се прилага върху корема, гърба, ханша, талията, краката и задните части.

- Криолиполиза

Чрез прилагането на интензивен и контролиран студ той замразява локализираните мастни клетки, докато не изчезнат окончателно.  Намаляването на обема става постепенно и резултатите се забелязват след около 2 до 4 месеца.

Това са някои от наличните лечения, които да помогнат на майките, които искат да възстановят фигурата и да се чувстват по-добре. Но трябва да се отбележи, че без диета и физически упражнения те не предлагат очакваните резултати, така че е необходимо вложите много усилия и отдаденост.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com