Как да запазим батерията на телефона си за по-дълго време?

13340
Как да запазим батерията на телефона си за по-дълго време?
Снимка: Thinkstock

Има десет прости начина, които ще ви улеснят да икономисвате батерията на смартфона и да я ползвате по-дълго.

1. Блокирайте приложенията, които действат във фонов режим

Доста приложения продължават да функционират във фонов режим, след като спрете да ги използвате. GPS-приложенията и игрите, които проследяват местоположението ви, консумират най-много енергия от батерията.

При iPhone изключването на приложения е доста лесно: отивате в мениджъра на приложения и премахвате нежеланите от екрана. Телефоните с Android имат по-подробни настройки за управление на захранването от телефоните с iOS и експертите не препоръчват да спирате приложения сами. Вместо това можете да ограничите способността на определени приложения да теглят енергия във фонов режим - като се възползвате от функцията Adaptive Battery на операционната система, намираща се в секцията Battery на System Preferences.

2. Изключете функцията „Местоположение“

Смартфоните имат вградена GPS функция, която е полезна, когато искате да знаете колко сте далеч от дадено място или ако трябва да намерите пътя до най-близкото кафене. Но повечето потребители нямат нужда от тази функция. Изключете я, за да пестите живота на батерията.

3. Намерете приложенията, които харчат най-много енергия

Социалните мрежи оглавяват списъка с приложения, които могат напълно да изтощят батерията ви. Също така, приложенията с прогноза за времето консумират много енергия.

Отворете раздела „Батерия“ в системните настройки на телефона си и изберете „Използване на батерията“ (в по-късните версии на Android). Докоснете което и да е приложение с висока употреба и вижте колко често то използва батерията във фонов режим.

Хитри идеи и трикове как да си заредим телефона без ток

Погледнете в настройките за приложения, които теглят много енергия във фонов режим, за да видите дали можете да изключите някои от техните фонови функции. Например, много приложения за новини и социални мрежи автоматично се свързват с интернет и актуализират данните на всеки час (или по-често), даже да не ги използвате активно.

Ако телефонът ви работи с Android 9 или по-нова версия, можете да ограничите приложенията да използват батерия във фонов режим на системно ниво. Намерете приложението в раздела „Батерия“ на „Системни предпочитания“, след което потърсете опцията „Ограничение на фона“.

4. Използвайте самолетен режим

Самолетният режим спестява енергия от батерията, особено когато сте на път и мрежата постоянно се срива, а телефонът ви изразходва енергия за търсенето й. За да спестявате енергия, изключвайте Wi-Fi и Bluetooth.

5. Намалете звука и яркостта

Намалете яркостта на екрана до минималното удобно ниво. На тъмно максималната яркост на екрана не е особено необходима. Силата на звука при слушане на музика също е важен аспект от пестенето на енергия.

6. Поставете телефона си в спящ режим

За да запазите заряда на батерията, можете да оставите телефона си в режим на заспиване, когато не го използвате известно време, например през нощта. Екранът на устройството ще стане черен и смартфонът ще изглежда като изключен.

Ето как правилно да зареждате батерията на телефона си

7. Изключете телефона си напълно

Ако с часове не използвате телефона си, изключвайте го, за да икономисвате енергия. Ако ще спите и няма как да заредите телефона си, също просто го изключете.

8. Изключете графики и анимации

За да намалите консумацията на батерията, изключете различни анимации и специални ефекти. Колкото по-сложна е графиката, толкова повече трябва да работят процесорът и графичният чип на вашия смартфон.

9. Блокирайте известията

По начало, смартфонът прави всичко възможно, за да пести енергия, да заспива или да преминава към ниска мощност - но ако постоянно получавате известия, енергията се губи.

10. Използвайте самолетен режим, докато зареждате телефона си

Когато имате възможност да заредите телефона си, поставяйте го в самолетен режим; така той ще се зарежда по-бързо, понеже използва по-малко антени и други процеси във фонов режим.

---

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

За тези зодии победата е по-важна от всичко друго

4 знака, че Вселената те подкрепя в решенията ти

3 признака, че му липсвате, когато сте прекъснали отношенията си

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 17 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 17 май /валутен калкулатор/

Жените от тези зодии са с най-чисти сърца

Тези зодии са номер 1 във всички сфери на живота

Ако имате проблем със свекърва ви, прочетете тази притча

Как богатите жени носят шал: 7 тайни, които трябва да запомните и вие

Кога разликата в годините във връзката започва много да тежи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com