Хитри идеи и трикове как да си заредим телефона без ток

60397
Хитри идеи и трикове как да си заредим телефона без ток
Снимка: iStock/Guliver

Претоварен ден в офиса с много разговори, дълъг планински преход, дълги чатове в социалните мрежи, многочасово сърфиране и от батерията на телефона ви не е останало нищо, а очаквате важен разговор или трябва да се обадите спешно за помощ? В подобни моменти зарядното устройство има лошия навик да липсва, токът да спре или да е като цяло неналичен. Как да си заредим телефона без ток и да удължим малко живота на батерията му, за да може да проведем онзи важен разговор? Множество хитри трикове ще ви помогнат да заредите устройството без ток.

Как да събера пари за телефон – идеи по време на криза

Как да си заредим телефона без ток?

  • Ако нямате ток, но зарядното ви е под ръка и разполагате със зареден лаптоп, нямате проблем. Използвайте кабела, за да заредите телефона от лаптопа, използвайки енергията на батерията му. Телефонът ще се зарежда, докато се изчерпа тотално батерията на лаптопа.
  • Ако зарядното ви устройство е под ръка, но токът е спрял, използвайте автомобил си. СД-то в автомобила ви е чудесен начин да съживите телефона си, когато го включите с кабела от зарядното към него. Колата е бърза помощ за падналата батерия винаги, когато се питате как да си заредим телефона без ток.
  • По-сложна е ситуацията, ако освен без ток се окажете и без зарядно устройство. В тези моменти експертите също имат полезни съвети и трикове, с които да съживите батерията си, макар да е за кратко – колкото да проведете важния разговор. Може да поставите батерията или целия телефон, ако самата батерия не може да бъде извадена, на слънце. Това ще ви даде заряд, достатъчен за кратък разговор или смс – достатъчно, за да предупредите за падналата батерия.

Каква е разликата между смартфон и мобилен телефон – предимства и недостатъци

  • Друг хитър трик, в който изпадалите в беда без батерия на телефона се кълнат, е свързан с интензивно потриване и разтъркване на батерията на телефона в плътна тъкан като тази на дънките или панталоните ви. Найлоновите чоропогащници ще ви помогнат по същия начин. Зарядът ще е достатъчен за кратък разговор или изпращане на текстово съобщение – нещо, което е от съществена важност в някои ситуации.
  • Разбиращите от електричеството може да заредят телефона си чрез батерии, към които се свързват кабелите на зарядното устройство. Методът обаче е крайно неподходящ за хора, които не умеят за боравят с ток, и поради факта, че е неприложим за широката общественост и може да бъде опасен, няма да се спираме подробно на него. Клипове, илюстриращи техниката, подходящи за професионалисти, са налични в социалните платформи.
  • Външното зарядно устройство за телефона ви е спасителен, лесен и безпроблемен начин да заредите идеално вашата батерия, когато се чудите как да си заредим телефона без ток. На пазара са налични различни устройства, част от които работят със соларни панели, други – на батерии. Покупката на подобно устройство е добро решение, тъй като то ще ви помогне да съживите телефона си независимо дали има ток, или се намирате на място без електрическа енергия.
  • Хитър трик, когато пътувате сред непознати и диви места, е да носите със себе си и резервна батерия, която съвсем естествено следва да е заредена. Така, ако изпаднете в ситуация да се чудите как да си заредим телефона без ток, може просто да смените батерията. В гора, по време на преходи или на безлюдни места, далеч от цивилизацията, подобен трик може да ви помогне да потърсите помощ и да спасите живот.

Вредни ли са мобилните телефони? Митове и истини

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Зодиите, които са невероятно страстни любовници

За какво е полезно да се пие топла вода с лимон?

Смес от сол и захар помага при безсъние

Зелените орехи с мед прочистват организма

От какво се причиняват заболяванията на евстахиевата тръба?

Зодиите, които винаги завиждат на успеха на другите

Рецепта: Невероятния италиански великденски козунак - Коломба

Велика събота: Месят се обредни хлябове и козунаци

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

Голяма грешка: Не съхранявайте дрехите си в найлонов плик

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com