Ето как правилно да зареждате батерията на телефона си

44344
Ето как правилно да зареждате батерията на телефона си
Снимка: iStock/Guliver

В днешно време харчим толкова много пари за техника, че е изключително неприятно, когато устройствата ни се повредят. Малко превенция може да ни помогне. Ето шест неща, които да направите на техниката си сега, за да избегнете шокираща сметка за ремонт по-късно. Редовната поддръжка е от ключово значение за дълготрайността. Има и грешки, които допускате всеки ден. Лошите навици на зареждане могат да съкратят или да прекъснат живота на батерията на смартфона ви, ако не внимавате. Но кои са основните неща, за които да бъдете внимателни.

Топ трик за по-бързо зареждане на телефона

НЕ РАЗЧИТАЙТЕ НА ФАЛШИВИ ЗАРЯДНИ УСТРОЙСТВА

Висококачествените зарядни устройства имат вътре в себе си вериги, които се изключват, когато има твърде много консумирана енергия. Това предпазва батерията на телефона ви от презареждане, счупване или прегряване на телефона. Топлината е най-големият враг на батерията ви. Някои евтини зарядни устройства и кабели дори са довели до пожар и наранявания. Спестяването на пари е чудесно, но тук не пестете от качество.

Трябва ли да вадим зарядното на телефона от контакта след заряд?

БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ С ПРЕНОСИМИТЕ БАТЕРИИ

Точно както при евтините зарядни устройства, евтините преносими батерии могат да разрушат батерията на телефона ви с течение на времето. Уверете се, че всяка преносима батерия, която използвате, има защита от презареждане. Ако това не е така, все пак можете да я използвате, но внимавайте. След като батерията ви е почти пълна, изключете я от електрическата мрежа. Най-добре би било, ако избягвате и преносими батерии с опции за бързо зареждане, освен ако не са от надеждна марка. Ето едно правило: Ако никога не сте чували за тази марка, кажете "не". Бързото зареждане може да изпрати твърде много електричество към телефона ви и да доведе до повреда на батерията. Това високо напрежение може най-малкото да съкрати живота на батерията ви.

Как да заредим смартфона си, за да издържа батерията по-дълго

НЕ ИЗТЕГЛЯЙТЕ ПРИЛОЖЕНИЯ, КОИТО ИЗТОЩАВАТ БАТЕРИЯТА

Литиево-йонните и литиево-полимерните батерии за телефони имат само ограничен брой цикли на зареждане, преди да се влошат. Ето защо повечето хора се сблъскват с проблеми с батерията след две години употреба. Нищо не можете да направите за това, че батерията ви в крайна сметка се изтощава, но някои неща оказват по-голямо влияние. Ако имате приложения за производителност, които следят живота на батерията ви, те могат да ѝ навредят в дългосрочен план. Тези приложения постоянно използват енергия, за да следят живота на батерията ви. Шпионският, рекламният и другият зловреден софтуер също натоварват телефоните. Повечето от тях работят постоянно във фонов режим.

Тези грешки скъсяват живота на телефона ви

НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЕЛЕФОНА СИ, ДОКАТО СЕ ЗАРЕЖДА

Телефонът ви е на 1% и го включвате в контакта. Оставете го на мира! Използването на телефона, докато се зарежда, може бързо да повиши температурата му, като натовари батерията, екрана и процесора. Правилата за зареждане са от съществено значение и когато става въпрос за вашия компютър.

ИЗВАДЕТЕ ГО ОТ КАЛЪФА

Калъфите за телефони могат да бъдат чудесен начин да разкрасите телефона си и да добавите известна физическа защита. Когато става въпрос за зареждане обаче, те могат да причинят температурни проблеми. Когато батерията на телефона се нагрява твърде много, това може да доведе до повреда на останалата част от телефона. За да сте сигурни, сваляйте калъфа, докато го зареждате - особено ако забележите, че телефонът ви се нагрява, докато е включен към мрежата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: християнски или христиански?

Тренировките на 50 ще ви помогнат да компенсирате липсата на спорт в младостта

7 правила за успешно отслабване, които можете да приложите още сега

9 стайни растения, които могат да съсипят личния живот на една домакиня

Възможно ли е наистина да отслабнете в парна баня и как да го направите

Сода за хляб за лечение на ревматизъм и артрит: Ето какво съветват специалистите

Кои храни се поднасят с картофи? Всяка домакиня трябва да знае това!

Домашният ви любимец се промъква в леглото ви: Ето какво са открили изследователи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com