Как да заспите за 2 минути във всяка ситуация?

16166
Как да заспите за 2 минути във всяка ситуация?
Снимка: Adina Voicu / Pixabay

Безсънието и липсата на сън все повече става проблем за хората. Ако смятате, че не можете да заспите, опитайте метода на американските военни пилоти, който ще ви позволи да „изключите“ само за 2 минути.

Методът на Bud Winter

По време на Втората световна война американските военни забелязват, че поради липса на сън пилотите на изтребители правят трагични грешки и загиват. Следователно задачата за осигуряване на достатъчно почивка на бойните пилоти се превръща във въпрос на живот и смърт.

Методът на Bud Winter: само след 6 седмици обучение 96% от пилотите заспиваха в рамките на 120 секунди.

1. Намерете удобна позиция

Ако вече сте в любимото си креватче, можете да пропуснете тази точка. Но ако сте на друго място, изберете възможно най-удобната позиция (например в колата наклонете облегалката на седалката, а в конферентната зала намерете най-удобния стол).

2. Отпуснете лицето си

Какво казва за вас позата, в която спите?

Езикът на тялото говори красноречиво за нас самите, дори когато спим. Експерти за наблюдавали връзката между позите на тялото по време ...

Това е ключов момент в целия процес. Човешкото лице се състои от 43 мускула - и в много отношения именно от тях тялото ви научава за стреса, който изпитвате (получава сигнал, че всичко е наред - можете да спите спокойно). Затова затворете очи и отпуснете челото, бузите, езика и долната челюст – оставете напрежението да си тръгне от тях. След това ще забележите, че дишането става по-дълбоко и по-бавно. Сега се уверете, че очите ви също са отпуснати - нито един от 6-те мускула в очната ви кухина не трябва да е напрегнат.

3. Отпуснете раменете си

Напълно ги „отпуснете“ – сякаш падат в краката ви. Отпуснете задната част на врата. Поемете дълбоко въздух и издишайте бавно, освобождавайки останалото напрежение.

Сега преминете към ръцете си: почувствайте как стават тежки и ги отпуснете. За десничари е по-добре първо да се съсредоточите върху десния бицепс, за левичарите, съответно, върху левия. Ако не можете да отпуснете мускула, напрегнете го силно и опитайте отново.

4. Отпуснете краката си

Как да подобрим съня си през зимата?

През зимния период изглежда, че сънят никога не ни достига. Как да направим съня си по-добър и да се събуждаме бодри? Важна е темпера...

Почувствайте как десният ви квадрицепс се освобождава и става тежък. След това повторете това с десния прасец, глезена и стъпалото и преминете към лявата страна на тялото.

5. Изчистете ума си за 10 секунди

Сега, когато напълно отпуснахте тялото си, остава само да изключите мозъка си (това е като да изключите вашия iPhone, когато са необходими няколко секунди, докато всички процеси спрат напълно). Наложително е да избягвате всякакви мисли, които предполагат движение, тъй като те неволно провокират микроконтракции в някои мускули.

Например, представете си, че лежите в голям кадифен хамак и около вас е тъмнина навсякъде, накъдето погледнете. Не позволявайте на други мисли да смущават вашата „картина“ – просто се концентрирайте върху нея, задръжте образа в ума си и му се насладете за 10 секунди. Друг начин е просто да повтаряте „не мислете...не мислете...не мислете”. Отново трябва да задържите това състояние в ума си за известно време, като не допускате други мисли.

Това е всичко: ако напълно отпуснете тялото си и освободите съзнанието си поне за 10 секунди, определено ще заспите. Приятни сънища!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Поздравления за Великден 2024

Най-мощната молитва за Великден, която пази от всяко зло

Стихотворение за Великден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com