Как се чисти сафрид? С този лесен трик ще бъде песен

27904
Как се чисти сафрид? С този лесен трик ще бъде песен
Снимка: iStock

Сафридът е соленоводна хищна риба, която се среща в Атлантическия океан, Тихия океан, Индийския океан и моретата им. След цацата, която държи първото място, сафридът е втората риба, която е обект на мащабен промишлен улов. Екземплярите обикновено са дребни, макар размерът да зависи от местообитанието. Най-големият открит сафрид е 2 кг., но подобно тегло е рядкост. Тъй като сафридът е не само ловуван масово и предлаган по капанчета и заведения, но и любима риба на трапезата, следва да знаете как се чисти сафрид, за да си го приготвите и сами. А защо всъщност да изберете сафрида за своята маса?

Ползите от редовното консумиране на риба

Ползи от консумацията на сафрид

Наред с Омега-3 незаменими мастни киселини, които се съдържат в щедри количества във всяка риба, сафридът е богат и на аскорбинова киселина, никотинова киселина, витамини от група В, йод, калий, флуор, магнезий, калций. Консумацията на сафрид, както на всяка риба, оказва благотворно влияние върху поддържането на сърдечно-съдовата система, имунната система, нервната система и когнитивните функции. Сафридът подобрява функцията на щитовидната жлеза, както и помага за облекчаване на състоянието на хипертониците и страдащите от нарушена обмяна на веществата.

Вкусен, полезен, беден на мазнини и калории, но богат на ценни витамини и минерали, сафридът е идеален за трапезата ви. Чудесен е както за пържене, подобно на цацата, така и за затваряне в буркани за зимнина. Може да го замразите и във фризера си. Ако обаче не знаете как се чисти сафрид лесно, може да го избягвате целенасочено, с което се лишавате от ползите, които носи за здравето ви. Ще ви помогнем с лесен трик, с който бързо и ефективно ще изчистите сафрида с две-три движения, за да може да се насладите на вкусовите му качества и ползите му.

Ето как да изпържим перфектната риба вкъщи

Как се чисти сафрид лесно и бързо?

Сафридът рядко има люспи, с което работата му по почистването изглежда една идея по-лесна. Люспи имат обикновено много едрите екземпляри. Ефективен трик за чистене на вътрешностите на сафрид изключително бързо е като издърпате главата. Главата на сафрида е доста голяма и ако не ви е приятно да хапвате и главите на рибите или вашият лекар ви е посъветвал да отстранявате главите, то този начин на почистване е идеалният за вас. Какво се случва обаче, ако обичате рибата цяла и възнамерявате да си хапнете и главата? Трикът в този случай е да издърпате хрилете на сафрида, за да излезнат от там вътрешностите без да премахвате главата на рибата. Следвайки един от двата начина, с чиято помощ за секунди може да изчистите сафрид, пестите време и енергия, които да вложите в кулинарни експерименти и в приготвянето на рибата по различни начини. Онлайн може да откриете десетки рецепти за приготвянето на сафрид, на които да се насладите.

Други съвети, свързани с приготвяне на сафрид, учат, че рибата се измива след почистване със студена вода и се подсушава. Изчистена може да я пържите, приготвяте на скара, както и да я консервирате в буркани. Във всички случаи ще ви е много по-лесно и приятно, следвайки нашите съвети, тъй като бързо ще изчистите сафрида и ще се насладите на вкуса му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com