Как ще се промени живота ви, ако пиете сок от моркови всеки ден

3419
Как ще се промени живота ви, ако пиете сок от моркови всеки ден
Снимка: Couleur / Pixabay

Морковите са едни от най-полезните зеленчуци. Те съдържат бета-каротин, който в организма се разпада до витамин А. Сокът от морковите също е много полезен, защото съдържа истинска витаминозна бомба, както и много минерали и антиоксиданти.

Сокът можете да го пиете всеки ден и дори е много полезен. Това е така, защото съдържа високи нива на витамин А, С и К. Той е особено богат и на много калий, а каротеноидите действат като мощни антиоксиданти, които се борят с възпаленията и подпомагат на възстановителния процес.

Той е беден на протеини и фибри, но пък съдържа изключително малко калории и мазнини. Това го прави подходящ за консумация дори по време на режим или диета. Само една чаша от този сок съдържат 250% от препоръчителния дневен прием на витамин А под формата на бета-каротин, лутеин и зеаксантин. Те допринасят силно за здравето на очите, ноктите и косата. Бета-каротините имат свойството да понижават дегенеративните заболявания на очите, които са свързани с влошаване на зрението в по-напреднала възраст.

Кои моркови са по-полезни: суровите или сготвените?

От доста време се води спор дали суровите или сготвените моркови са по-здравословни за човешкия организъм. Привържениците на „го...

Очното здраве е само една от причините да пиете редовно чай от моркови Антиоксидантите се борят с възпаленията на цялото тяло. Той може да помогне за намаляване на възпалението на тъканите в тялото, което в последствие да окаже влияние върху хроничните заболявания, които могат евентуално да се развият.

Тези антиоксиданти имат полезно въздействие и върху злокачествените образования и тяхната поява, според greatest.com, цитиран от healthdigest.com. Пиенето на сок всеки ден ще помогне за превенция от рак на хранопровода, белия дроб и стомаха.

Той е полезен и за бременните жени, защото е богат на калций, фолати, магнезий, калий, витамин А и витамини от група В. Всички тези вещества имат полезно въздействие върху развитието на плода.

Сокът е богат и на витамин С, който е мощен антиоксидант. Той е особено важен за имунната система. Има полезно въздействие и върху здравето на сърдечносъдовата система, намалява и риска от развитието на болестта на Алцхаймер, както и ускорява процесите на оздравяване на клетките.

Сокът от моркови обаче има висока концентрация на захари и въглехидрати, затова е добре да се внимава с количеството му. Беден е и на фибри, както казахме в началото. Поради тази причина не може да ви засити и за дълго време. Въпреки всичко, полезен е за здравето ви и е чудесен източник на енергия. Можете да го пиете по всяко време на деня или пък сутрин със закуската за чудесен старт на работния процес. По този начин ще си осигурите енергия до обяд или до следобедното ви кафе.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим
Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Пържените кюфтета са едно от най-хубавите угощения в кухнята. И тук сме ви подготвили феноменална рецепта, за да станат сочни и да се топят в устата,...