Каква е причината мъжете да преживеят по-бързо РАЗДЯЛАТА 

3632
Каква е причината мъжете да преживеят по-бързо РАЗДЯЛАТА 
Снимка: https://pixabay.com

На всички ни прави впечатление, че обикновено представителите на силния пол съумяват по-бързо да превъзмогнат предишната си връзка и на пръв поглед лесно започват нова любовна авантюра.

Всъщност това не означава, че той не е обичал бившата си или напълно я е забравил. Просто двата пола реагират различно на този тип промени в живота им. Има научнопсихологически обяснения за това бързо предприемане на действия от страна на мъжа. Нека видим защо в следващите редове.

10 знака, които издават, че той е напът да те зареже

С течение на времето нагласите, поведението и дори чувствата на партньора се променят. Когато връзката ви стане на няколко години, зап...

Защо ни се струва, че мъжете превъзмогват по-бързо раздялата?

Обикновено повечето жени си мислят, че щом бившият им е започнал еднага да се среща с други, явно е поддържал връзка с тях и по време на тяхната. Но това не е съвсем така – проучванията сочат дори, че колкото по-бързо се опитва да замени бившата си един мъж, то толкова все още я обича и иска да се опита да спре да мисли за нея и да я забрави. 

При тежка раздяла мъжете и жените реагират по различен начин – жените не се притесняват да излеят чувствата си, плачат по цели дни пред приятелките си, похапват големи количества сладолед и шоколад за утеха и т.н. Мъжете също са дълбоко наранени, но в стремежа си да изглеждат мъжкари те се затварят в себе си, не говорят на тази тема и се правят на корави. За да затвърдят тази си позиция, често те избират да заменят бившата си с нова любов. 

Мъжът е празен, опустошен е, любимата му си е тръгнала и той не си позволява да каже на света, че го боли, затова и се опитва да запълни липсващото парченце с ново, но не по мярка. Това влияе на емоционалното, психическото, сексуалното и физическото им състояние.

Как по-лесно да преодолееш раздялата?

Всеки от нас е трябвало да се справи с раздялата с любим човек: понякога хората се разделят лесно, а понякога „скъсването“ ...

Освен това се обажда и мъжкото его – да покаже, че той е победител в играта, че е по-силният, че не сте го наранили. Той не иска околните да го гледат със съжаление или да му се подиграват. Прави опити да изглежда непукист, превъзмогнал ви – а по какъв по-добър начин от нова половинка? Те заблуждават и самите себе си, че ще излекуват раните си, ще получат друг вид подкрепа, която да подобри емоционалното им състояние. 

В заключение можем да кажем, че колкото по-бързо един мъж си намери нова жена, толкова по-голяма е болката му от скорошната раздяла. Болката е правопропорционална на скоростта, с която той действа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Щипка на прозореца? 7 лайфхака, за които може би не знаете

Как да боядисаме яйца за Великден без химия: Начините, за които никога не сте чували

Как да боядисаме яйца за Великден без химия: Начините, за които никога не сте чували

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно