Какви ВРЕДИ може да ви докара НЕПРАВИЛНАТА походка

7058
Какви ВРЕДИ може да ви докара НЕПРАВИЛНАТА походка
Снимка: https://pixabay.com

Походката и стойката ни са от голямо значение за цялостното състояние на опорно-двигателната ни система. Ходенето е неизменна част от нашия живот, затова е добре да знаем как да се движим правилно така, че да не повишим риска от изкривявания, здравословни проблеми и появата на болки в определени части от тялото. 

Движението е важно за здравето ни, има редица ползи от него, освен, че поддържаме фигурата си във форма. Отразява се благоприятно на мускулите, костите, дихателната система, ставите и сърдечно-съдовата система, както и понижава нивата на стрес. А неправилната походка може да преобразува тези ползи в негативи.

3 ключови тайни на покоряващата женствена походка

Не всяка жена може да демонстрира пленителна походка. И отчасти виновен за това е твърде бързия темп на живот. Когато е необходимо да с...

Ако водите застоял начин на живот, започнете с по-кратки разходки и постепенно увеличавайте броя на крачките. Започнете с бавно темпо и поддържайте среден интензитет на разходката. Ще установите как след едва няколко разходки ще се чувствате по-концентрирани и енергични.
Нека обаче преди това да обърнем внимание на грешките, които правим по време на ходене и коя е грешната походка:

Гледате надолу, докато вървите 

Ако през повечето време глават ви е наведена надолу, правилната линия на гръбнака ви ще се изкриви и центъра на тежестта ще се промени. За да не допуснете подобно изкривяване, избягвайте да ходите с наведена глава и гледайте право напред.

Стъпвате тежко

Тежките стъпки могат да доведат до болки в петите и ставите, както и да създадат дискомфорт още при разходката. Този тип ходене влияе негативно върху целия гръбнак, кръста, ставите и сухожилията. По този начин стресирате тялото си, а то трудно може да свикне с тези „удари“ в земята, опитайте се да балансирате стъпките си и да ги олекотите. Обърнете внимание по какъв начин „приземявате“ краката си и се старайте да го избягвате.

Психарите се познават по походката

Учени под ръководството на Пьотър Словински от университета в Ексетър, Англия, са открили, че хората със сходно поведение имат едни и с...

Прекалявате с разходките

„Много хубаво не е на хубаво“, гласи една от българските ни поговорки, а тя чудесно се вписва и в днешната тема. Ако се движите прекалено много, с твърде бързи темпове и правите големи крачки, ще натоварите тялото си и може да се появят болки в ставите и мускулите, износване и увреждане на връзки. Не увеличавайте прекално скоростта, а крачките ви не трябва да са по-големи от естествения ви разкрач.

Не насочвате пръстите напред

Неправилното стъпване ще измести центъра на тежестта. Опитайте се да насочите походката си в правилната посока напред, а не навътре или встрани. 

Ангажирайте тялото

Походката издава характера ни

Експертите смятат, че без дори да говорим с даден човек, а само наблюдавайки езика на тялото, можем да разберем много за него. Нашата п...

По време на разходката се опитайте да включите повече мускули. Центърът на тежестта ще спомогне за по-лесната координация на всички части от тялото. Ходете с добре стегнато тяло, за да се предпазите от болки и изкривявания.

Не използвате ръцете си

Включването на ръцете в тренировката е задължително, те спомагат за правилната походка, за стабилност и добра скорост. Движете се с енергичен размах, бонус към това е, че ще изгорите и повече калории.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 10 на най-говоримите езици в света

Топ 4 най-странните зодии

Знаете ли колко е дълга Великата китайска стена

Край на самотата: 5 знака, че сте на път да срещнете своята сродна душа

Топ 4 на зодиите, които пленяват с красота и остър интелект

Кулинарна приказка: 5 интернационални ресторанта в София

Какво е бронирано кафе и защо хората го пият?

Тези зодии са сродни души на Телец

Повече въздух и още 3 начина да предотвратите развалянето на храна в хладилника

На 8 май манифестираме желания по Новолуние, ето как

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com