Какво е най-добре да се пие, за да не ни е студено?

9118
Какво е най-добре да се пие, за да не ни е студено?
Снимка: iStock

След краткото затопляне прогнозата за края на седмицата отново ще ни изненада неприятно – ниски температури, които объркват плановете ни, карайки ни да предпочетем топлото одеяло на дивана и телевизора за уикенда пред ден сред природата, шопинг или среща с приятели. Чувствителността към студа е индивидуална и ако не се справяте с ниските температури и те ви принуждават буквално да отлагате живота си за пролетта, вижте какво е най-добре да се пие, за да не ни е студено, как да се сгреете бързо и лесно така, че да се насладите на снежен уикенд на открито, без да треперите от студа.

Какво е най-добре да се пие, за да не ни е студено през деня и вечерта?

Нуждаете се от сгряваща напитка сутринта, за да се подготвите за студения ден, и от стоплящо сетивата и тялото ви питие вечер след снежните забавления. Дори да сте готови да се закълнете в действието на греяната ракия и как тя е най-удачният според вас отговор на въпроса какво е най-добре да се пие, за да не ни е студено, не може да я поднесете заедно със закуската, нали така? Ето защо разделихме напитките, които ще ви осигурят нужния комфорт, на такива, които са подходящи за начало на деня, и напитки за неговия край.

Още: Как да не се напиваме, ако пием голямо количество алкохол?

Какво е най-добре да се пие, за да не ни е студено рано сутрин?

  • Не можете да си представите началото на деня без чаша ароматно кафе? То обаче не може да стопли добре тялото ви и да не зъзнете сутринта. Подобно на горещия душ, горещата напитка като чая стопля идеално и ви помага да преживеете студените сутрини особено когато трябва да излезете вън. Не можете без кофеин? Изберете черен или зелен чай. Те съдържат кофеин и ще ви събудят, но ще сгреят тялото ви многократно по-добре от кафето. Все още държите на кафето? Добавете в него щипка канела, която е сгряваща, и превръща кафето в идеална напитка за мразовитите утрини, както и към него чаша много топла, почти гореща вода, в която сте изцедили сока на  половин лимон. Топлата вода ще ви сгрее и хидратира, а лимонът ще ви помогне да си набавите нужните антиоксиданти и витамин С, които пазят от настинките и грипа – идеално за  сезона, в който ви е нужна подобна защита.
  • Търсите напитка, която да разтърси буквално тялото и сетивата ви? Джинджифилът го може. Пикантен, наситен като вкус, безкрайно полезен за имунната система в студените дни, той е цар в стоплянето на тялото, което се дължи не само на факта, че приготвеният от него чай ще го консумирате топъл, но и на самия джинджифил и по-скоро на това, че е пикантен, а лютите храни неминуемо повишават вътрешната ни температура и ни помагат в студа. Полезен е и за болно гърло, предпазване от бактерии и вируси, подобряване на храносмилането. Чаят от джинджифил в зимната утрин може с лекота да доведе до облекчаване на болките в мускулите и ставите – отлична новина, ако страдате от подобни болки в провокиращото ги студеното време.

Какво е най-добре да се пие, за да не ни е студено вечерта?

Да, сега вече може да си направите греяна ракия, но ние ще ви предложим и други напитки, които ще стоплят тялото и зарадват сетивата ви.

Още: "Носи си чаша и пие вечер": Разкрити са алкохолните пристрастия на Чарлз III

  • Горещият шоколад, домашно приготвен, е чиста наслада, която ще ви стопли и ще повиши настроението ви. Добавете прясно мляко, което улеснява заспиването, както и канела, позната като сгряваща подправка.
  • Червеното вино е познато от незапомнени времена като сгряваща напитка. Но не се ограничавайте до чисто червено вино. Направете си греяно. Добавете към него тайни съставки, които ще ви стоплят още по-добре в мразовитите дни – мед, плодове и стоплящи подправки – канела, карамфил, кардамон, черен пипер, джинджифил, ванилия. Вкусно, ароматно и наистина вдигащо градуса буквално и преносно.
  • Ябълковият сайдер е универсално сгряващо питие и за деня, и за нощта. Препоръчваме ви го вечер обаче. Тази класическа напитка е идеална за мразовити нощи. Добавете сгряващи подправки – пръчици канела, карамфил и пресен джинджифил. Ябълковият сайдер ще ви сгрее със своя тръпчив и сладък вкус, а ако добавите и щипка индийско орехче, ще се насладите на несравнимо топло усещане, което ще зарадва и душата ви.
  • Искате чаша алкохол? Гореща вода, лимон, мед и любимото ви уиски са идеална комбинация, от която ще получите сгряващ коктейл, идеален за зимните вечери в компания.

Зимата не е толкова свирепа с тези напитки. Насладете им се!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com