Какво е нужно на мечтите, за да се сбъднат?

17286
Какво е нужно на мечтите, за да се сбъднат?
Снимка: iStock

Наближават Коледа и Нова година – време за вълшебства. Но по някаква причина не всяко наше желание се сбъдва, дори ако наистина, наистина го искаме. Aif.ru разговаря с гещалт терапевта Елена Хижняк за причините, които не позволяват на мечтите ни да се сбъднат. Тя разкрива тайнта, как да направим вероятността за изпълнение на мечтаното по-висока.

Желанията и мечтите са различни понятия. Желанието е нещо конкретно, а мечтата е далечен проект на желание, когато човек нещо си е въобразил. После то се превръща в готовност и след това - в конкретни действия. Освен желания човек има и основни потребности. Може да има много желания, но потребността да е една. Важно е да се различават тези понятия, за да се разберат причините, поради които не се случва изпълнението на замисленото.

Причините

5 правила чрез които желанията винаги се сбъдват

Забелязвали ли сте как на някои хора желаният им се сбъдват бързо, а при други нищо не се получава. Според езотериците осъществяването ...

Много фактори влияят върху изпълнението на едно желание. Един от основните е реалността на изпълнението на желаното. Необходимо е адекватно да се оцени случващото се. Колко голяма е разликата между това, което е сега, и това, което човек иска. Това има голямо значение. Колкото по-голяма е разликата, толкова по-малка е вероятността за изпълнение.

От кого зависи изпълнението на желанието? Отговорността за реализирането на собствените идеи е на човека, който ги е измислил. Никой не може да бъде сигурен в реализацията, ако изпълнението е делегирано на някой друг. Тогава силата е у другия. Възможно е желанието да се сбъдне, но в това няма гаранции.

Друга причина е, че човекът не иска или иска не чак толкова много. Това не е негово желание. Но не може да си го признае. Той няма представа, че това не е негово желание.

Страхът и срамът са верни спътници на неосъществените стремежи. Човек се страхува от всичко и всеки, включително от собствените си желания. Започва да се мята в мисли: ами ако се сбъдне? А ако не се сбъдне? Ами ако се сбъдне и се случи нещо лошо? Страхува се да влезе в комуникация с хората, със света, за да направи нещо. Срамува се от себе си, от емоциите си. Той не вярва в себе си като човек, който сам може да реализира замисленото. Тази суета изяжда цялата енергия и време.

Магически ритуали

Може да изглежда, че има такива, които не правят нищо, а при тях всичко се случва от само себе си, без тяхното участие. Написали нещо на лист хартия, сложили го под елхата – и станало. Всъщност всичко се случва не изолирано от човека, а благодарение на него.

Защо Вселената не изпълнява желанията ти? Не си си платил!

Всеки от нас има мечти, за които копнее цял живот. По една или друга причина обаче те така и не се осъществяват. Интересно е, че в мног...

Това означава, че след като си пожелае нещо, човек се настройва, че ще приеме онези ситуации, в които му се предлага нещо, което ще допринесе за изпълнението на замисленото. Човек започва да фиксира с вниманието си онези фактори, които ще му помогнат да се доближи до това. Магическият ефект дава поне приятен ефект в подхранването на огледалните неврони, отделя адреналин, допамин, серотонин - и тогава човекът е готов да казва по-често "да".

Схема за изпълнение на желанията

Какво да направите, за да се сбъдне? Мнозина спират по пътя към изпълнението. Те не извървяват всички стъпки, които трябва да бъдат предприети, за да получат това, което искат. Човек трябва да започне с формирането на желанието. След това да го провери за съответствие с контекста на случващото се наоколо, доколко е реалистично замисленото. После да разбере на кого принадлежи тази идея, като си зададе въпроса: за кого правя това, за себе си или за някой друг? Кой е замесен в това?

Когато всичко е отработено с предишните стъпки, може да се премине към страха и срама.

Изправете се пред страха. Погледнете го в очите. Гледайте го максимално. Тогава той или ще изчезне, или ще се изясни за избора на по-нататъшни действия.

Позволете си да имате реализирани желания. В някои случаи, ако срамът от желанието не минава, е необходима помощ отвън. Помощ за приемане и любов, вътрешно позволение и подкрепа - като дете, което се опитва да се изправи на крака.

Защо мечтаенето е полезно за здравето?

Обичаме да мечтаем и го правим редовно. Разбира се, опитваме се да постигаме мечтите си и да ги преследваме редовно. В тази статия ще р...

Когато човек успее да преживее всички възпиращи чувства, той може да тръгне и да направи всичко необходимо, за да осъществи желаното. Струва си да помните, че при различни обстоятелства и контексти трябва да положите различно количество усилия, за да получите нещо.

Не се случи

Ако нещо се обърка, може да се разочаровате, да си позволите да се ядосате на околната среда и обстоятелствата, да "изгорите" загубата. След това можете отново да се върнете към желанието, ако то е останало важно. Или то ще изчезне от само себе си като маловажно.

Новият цикъл започва с нов лист и нови действия, за да не зациклите като катерица в колело. Ако желанието не се е сбъднало, струва си да преразгледате както формулировката, така и действията. Преосмислянето ще покаже колко отворен е човекът към нови преживявания. В тази откритост е ключът към изпълнението на желанието.

Ако подхождате към едно и също нещо всеки път като към нещо непознато и неизследвано, вероятността за осъществяване на желаното се увеличава.

 

Как да превърнем мечтата си в реалност?

"Прекрасно е човек да мечтае, но, за да постигне желаното, е необходимо да го превърне в цел." Това каза за Радио „Фокус“-Б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com