Какво не знаем за първата брачна нощ при мюсюлманите?

17479
Какво не знаем за първата брачна нощ при мюсюлманите?
Снимка: iStock

Всяка религия, всеки етнос, всеки народ има своите писани и неписани правила за най-съкровената нощ от живота на младото семейство – първата брачна нощ. Те са били особено почитани и важни в миналото, а при някои религии и днес се тачат. Какви са скритите тайни, загадки и обичаи в първата брачна нощ при мюсюлманите е въпрос, който буди любопитството на много хора. Знаем чудесно как са преминавали сватбата и какви са били традициите при първата брачна нощ на нашите прабаби и прадядовци християни, но рядко сме чували любопитни подробности за първата брачна нощ при мюсюлманите или други далечни народи. Ето ги.

Интересни факти за първата брачна нощ при мюсюлманите

1.       В редица мюсюлмански държави както в миналото, така и днес се е съхранила традиция за тържествена дефлорация. В обичая е използвана бяла кърпа, която следвало да попие кръв и да се оцвети в червено – доказателство, че булката е била непорочна. От друга страна, се счита за непростим грях, ако младоженецът се осъмни в непорочността на булката си, поради липса на кръв. Съвременната медицина казва, че кръвта не е задължителна и не е доказателство за непорочност.

2.       Първата брачна нощ при мюсюлманите е пълна с изкушения и тайнство.  Ислямската молитва е успешно начало на интимността на младото семейство. Всеки от двойката следва да обсипе тялото на партньора си с мед, сладък сок и други сладки изкушения, за да позволи Алах да е сладък и споделен интимният им живот.

3.       Традицията в първата брачна нощ при мюсюлманите повелява съпругът да докосва челото на съпругата и да моли Алах за голямо семейство с много деца. Четат се ритуални молитви и се моли Алах да благослови съвместния им живот.

4.       Нежността към нежната половинка, предвид непорочността и неопитността ѝ, е водеща в интимността в първата брачна нощ при мюсюлманите.

5.       Интересен факт е, че красивите дрехи, луксозните тоалети, с които партньорите попадат в леглото в първата си брачна нощ, са неразделен атрибут на любовната игра. За християните, свикнали да посрещат партньора по нощница или бельо в спалнята, това може би е най-интересната и отличителна черта на първата брачна нощ при мюсюлманите.

6.       След първата брачна нощ при мюсюлманите се извършва ритуалът измиване, последван от подреждане на масата и канене на приятели и роднини на нея. С това сватбените ритуали при мюсюлманите се считат за завършени.

Най-странните ритуали за първа брачна нощ по света

  • Племето Бахту не прави любов в първата брачна нощ, а младоженците се бият до сутринта.
  • Някой африкански народи си поделят булката. Девствеността ѝ следва да бъде отнета от бащата на младоженеца или от няколко от приятелите му. При други африкански племена на булката се избивали предните зъби преди първата брачна нощ – това символизирало, че тя е омъжена и вече заета. Младоженските се гордеели с този факт и с избитите си зъби и гордо ги показвали така, както ние показваме венчалната си халка.
  • Някои африкански народи имат традиция на сватбата всички гости да правят секс с булката.

Не знаем дали завиждате на тези сватбени ритуали, или се радвате, че сте се родили в България, но сме сигурни, че ви е било интересно да ви разходим из тайните на чуждите спални.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Какво никога не се прави през Страстната седмица?
Какво никога не се прави през Страстната седмица?

В Църквата думата страст се използва в два случая: когато се говори за неестественото, греховно влечение на душата, например за страстта на пиянството,...