Какво означава разлятото кафе сутрин – ето какво Ви очаква

91254
Какво означава разлятото кафе сутрин – ето какво Ви очаква
Снимка: iStock

Кафето е не само една от най-популярните и консумирани напитки в световен мащаб, но и е сред най-ценните за икономиката на десетки страни като първа по износ и селскостопанско производство култура.

Кафеено дърво, от чиито семена се изпича кафето, се отглежда в повече от 70 страни по света, като началото най-вероятно е поставено в Йемен, където се твърди, че са открити свойствата на кафето, а след това навлиза в Арабския свят. Името му в Европа произхожда от турското kahve, което от своя страна произлиза от арабското название на кафето قهوة (кахуа), а сред най-любопитните факти за него са свързаните със забраната му в Османската империя през 17 век, както и това, че в Европа малко по-късно са го свързвали с политически заговори.

Днес кафето е не само начин да се събудите сутрин, да избутате до края на работния ден, без да заспите на бюрото, повод да се видите с приятели или повод за покана за среща, но и начин да предвидите бъдещето. Гледането на кафе е пример за това. А какво означава разлятото кафе сутрин – че още спите или че ви очаква нещо интересно, разберете от статията.

Какво означава разлятото кафе сутрин?

Освен да се събудим сутрин с ароматната напитка, да се погрижим да доставянето на антиоксиданти на тялото, за тонуса и психичното си състояние, може да разгадаем и какво ни очаква чрез сутрешното кафе. Гадаенето на кафе или по-точно на утайката, получила се в чашата, след като изпиете кафето си, е сложно да бъде обяснено в една статия, изисква се време, опит и познания, но какво означава разлятото кафе сутрин е нещо, за което с радост ще ви разкажем. Различните страни имат различни тълкувания на разливането на кафето, но не се притеснявайте – това не сочи беда, напротив. Не се ядосвайте, че трябва да перете или да подсушите таблата, чинията, в които сте поставили кафето, тъй като отговорът на въпроса какво означава разлятото кафе сутринта ще ви зарадва.

  • Според битуващите суеверия в Близкия изток, а и на други места по света, разливането на кафе се счита за знак за късмет. Какво означава разлятото кафе сутрин тогава? Вероятно, че ще ви върви през деня.
  • В Гърция имат друго суеверие, което също е повече от добро – ако разлеете кафето си в чинийката, на пари е, очаквайте печалба. И тъй като печалбата може да е от лотария или друго, свързано с късмета, то това суеверие можем да свържем с битуващото в Близкия изток. Ако се залеете, носейки чашата от машината към леглото ви рано сутринта, бъдете спокойни за финансите си и не се ядосвайте, че денят ви започва именно така. Кафето, потекло в чинийката ви, сочи, че паричните потоци ще потекат към вас.
  • Сред най-разпространените поверия, свързани с разливането на кафе сутрин, е това, че ако дамата разлее кафето си, то любимият мисли и тъгува за нея. Какво по-хубаво от това да разберете още от сутринна, че сте в мислите и сърцето на някого?
  • Единственото неблагоприятно тълкувание, ако кафето ви се е разляло сутринта, е свързано със счупена чаша. Ако чашата ви е била счупена или пукната, но не сте забелязала и въпреки това сте наляла кафето си там и то се е разляло – на нещастие е, бъдете внимателни.
  • Общоприетото вярване в Близкия изток и Турция гласи, че разливането на кафе, докато го правите, е знак за късмет. Така че дори да не е в чашата разливането, а още на котлона – денят ви ще бъде успешен, не се притеснявайте.

Ако гаданията, свързани с кафе, са ви интересни, потърсете повече информация кое какво означава и се забавлявайте, докато пиете кафето си, дори да не познаете бъдещето си.

ОЩЕ: 5 неща, които доказват, че си струва да пиете по кафе

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Колко време трябва, за да втаса козунака?
Колко време трябва, за да втаса козунака?

Тестото за козунаци обикновено втасва три пъти и се меси дълго, внимателно и съсредоточено. Оставете тестото на топло място за 1,5-2 часа да втасва. Температура...