Какво означават сънищата с починали

46468
Какво означават сънищата с починали
Снимка: iStock

Съвсем логично най-стресиращи са сънищата, в които се появяват ваши близки, които са починали. Според най-често срещаното тълкуване това означава, че ви очакват големи промени в живота ви или че ще получите неочаквани новини.

Какво означават сънищата с починали? 

Ако насън се появи наскоро починал любим човек, това се счита за нормална проява на постоянна скръб. Ако сънувате непознат човек, който е починал, това може да символизира края на жизнена фаза, потенциално свързана с потиснати емоции.

Сънища, в които се чувствате немотивирани, изоставени и се борите да продължите напред, могат да отразяват емоции на трудност и разочарование. В тези сънища починалият може да символизира част от вас, която ви е трудно да пуснете. Този сън може да е проява на вътрешни конфликти или препятствия, които възпрепятстват личното ви израстване.

Психолог: Защо е важно да говорим с мъртвите и как да го правим?

Ако жив човек се появи в съня ви, но не играе съществена роля, това може да показва скрити чувства на любов или други силни и може би смущаващи емоции. Такива сънища могат да привлекат вниманието към скрити емоции, които не сте напълно признати или изразени.

Ако сънувате човек, който е починал и той се опитва да говори с вас, това предполага, че има неразрешени проблеми, останали от времето, когато е бил жив. Може би сънят ви казва, че трябва да се справите с тези чувства или недовършена работа, за да намерите мир.

Ако в съня си сте напътстван от починал човек, това означава, че може да търсите посока и утеха в реалния живот. Такива сънища могат да бъдат доста успокояващи и да показват нужда от подкрепа в трудни моменти.

Проучване, проведено през 1992 г., класифицира подобни сънища в четири типа. Първият тип, който представлява 39% от случаите, е свързан с шок, който често е свързан с форма на отричане, когато се опитвате да се примирите с напускането на любим човек.

Вторият тип, който представлява 23 процента от случаите, включва сънища, в които хората получават инструкции от починалия. Тези сънища, които обикновено се случват много след смъртта на човек, предизвикват положителни емоции и показват степента на приемане на загубата.

Трети тип сънища, които са сънувани от 29 процента от участниците в проучването, включват сбогуване и утешителни съобщения от починалия. Четвъртата категория, която съставлява 18 процента, се състои от сънища, в които сънуващият разсъждава върху собственото си съществуване във връзка с починалия по по-философски начин.

Въпреки че подобни сънища не са често срещани, те са от голямо значение. Важно е да им обърнете внимание и да се опитате да дешифрирате посланието, което предават за моментното ви емоционално състояние.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Таро хороскоп за месец МАЙ за всяка зодия

Изследователи: Лимбалните кръгове са добър показател за сърдечносъдовото здраве

Изследователи: Използването на белина е свързано с по-голям риск от смъртоносно белодробно заболяване

Има ли безценно цвете и кои са най-скъпите цветя в света

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

Кога се приготвят козунаци за Великден?
Кога се приготвят козунаци за Великден?

Тази година православните християни ще празнуват Великден на 5 май. Сега е най-доброто време да се подготвите спокойно за празника и без да бързате. Седмицата,...