Психолог: Защо е важно да говорим с мъртвите и как да го правим?

87037
Психолог: Защо е важно да говорим с мъртвите и как да го правим?
Снимка: istock

Когато знаем грешките на починалите роднини, ни е по-лесно да преминем през уроците си.

Често не осъзнаваме колко е важно да се свързваме с предците си, да си спомняме за тях и да знаем как са живели и през какви преживявания са преминали. Психологът и медиум Крис Инсептум вярва, че всяка душа, дошла на този свят, трябва да осъзнае грешките на предишните поколения. Тя обяснява как, кога и защо е необходимо да се общува с починалите.

Разговорите с мъртвите ни дават възможност да живеем живота си много по-лесно, по-добре и по-успешно. Да говориш означава да обсъждаш предците си с роднините, да размишляваш върху тях и да водиш вътрешен диалог. Колкото повече знаем за мъртвите - техните имена, заслуги, успехи и провали - толкова повече те ни помагат да извървим пътя си.

Изключването на опита на предците води до непознаване на собствените възможности и предаване на тежки кармични уроци, които могат да бъдат избегнати, ако се разчита на техния опит.

Тази нощ сбъдва желания и ни избавя от злото. Вижте как

Как можем да се научим да разбираме мъртвите и да разчитаме знаците, които те ни изпращат?

Необходимо е да се установи връзка с тях. Започнете с някой най-скъп човек - най-близкия човек, който ви липсва най-много. Непрекъснато мислете за него, представяйте си неговия образ: как е живял, какво е казвал, как е действал.

Колкото повече мислите за него, толкова по-бързо той ще започне да ви се явява. Задавайте му въпроси и наблюдавайте какво ще се промени в пространството, търсете знаци, с които той може да ви отговори.

Как да установите контакт?

Мъртвите обичат огъня. За да ги разберете по-добре, можете да запалите свещи. Молете се за тях, посетете ги на гробището, донесете това, което са обичали. И те ще намерят начин да ви покажат, че са близо до вас и ви чуват.

По-добре е да установите контакт с мъртвите в деня на тяхното раждане или в деня на тяхната смърт. Тогава те могат да ни чуят по-добре. Пригответе храна, която вашият роднина е обичал, запалете свещ, вечеряйте и започнете да си спомняте важните моменти, свързани с тях.

Как да разберете кога сте чути?

За всеки човек това се случва по различен начин. Някой започва да чува мъртвите, на някого те идват в сънищата, някой получава информация чрез трети лица. В момента на контакта пламъкът на свещта ще започне да пулсира, в мислите ви може да се появят образи.

Може да не се случи нищо от първия път, това е нормално. Продължавайте да се опитвате да се свържете. Колкото по-често влизате в контакт с тях, толкова по-бързо ще започнете да ги усещате.

Възможна ли е комуникация с отвъдното?

Личен опит

След тежък развод, когато останах сама с дете на ръце, без работа и без идея как да продължа напред, се разхождах в парка и започнаха да ме спохождат мисли за починалата ми прабаба Зина. Спомените за нея и нейният образ продължаваха да изникват в съзнанието ми. Тогава една жена дойде при мен и ми каза, че е видяла мъртвите и че една жена стои близо до мен и ми казва да не се страхувам от нищо, да вървя напред и всички мъртви ще ми помогнат.

След тази случка започнах да се интересувам от мъртвите си роднини. Колкото повече научавах за тях, толкова повече усещах подкрепата им и по-лесно намирах решения на проблемите си. Във всички сфери на живота ми настъпиха промени към по-добро: започнах собствен бизнес, отвори се дарбата да чувам, появиха се нови щастливи връзки и най-важното - намерих хармония със себе си и света.

Ние сме целият ни вид. Опитът му остава с нас и ако познаваме мъртвите си и ги почитаме, няма да преживеем всичко, през което са минали те. Ще имаме шанса да придобием нов опит, да извървим свой собствен път, по който никога повече няма да се чувстваме сами, защото ще бъдем подкрепени от нашите предци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com