Какво прави зеленооките хора толкова специални?

3440
Какво прави зеленооките хора толкова специални?
Снимка: iStock/Guliver

Очите са едно от нещата, които забелязваме най-напред във външния вид на човек. Те могат да ни омагьосат със своята красота и блясък. А и също така според цвета на очите, според психологически проучвания, можем да разберем и много за човека отсреща. Най-голям интерес представлява най-редкият цвят очи - зеленият. Само около 2% от населението на земята са зеленооки. Затова нека видим кои са техните най-изразени черти на характера.

Най-изразените черти на характера

Харизматичност

Зеленият цвят на очите веднага се забелязва и създава усещане за уникалност, привлекателност. Зеленооките притежават естествена харизма, която привлича околните към тях, а и зеленият цвят е символ на страст и сексуалност. Те са загадъчни, интелигентни, но и доста импулсивни и рискови играчи. Освен това, притежават и добро чувство за хумор.

Ако вашите майка и баща имат сини очи, а вие кафяви – имаме лоши новини за вас

Страстни, но и ревниви

Зеленооките хора влагат цялата си страст и енергия във всяко начинание, с което се заемат. Тяхната страст не се свежда само в любовта, а и в кариерата и социалния живот. В любовен план винаги чувстват всяка емоция дълбоко и силно. Търсят стабилни и сериозни взаимоотношения, а не краткотрайни забежки. Разполагат с достатъчно търпение да изчакат подходящия.

И въпреки всичките им позитиви няма как да не споделим и някоя от негативните им черти. Зеленооките са толкова страстни, колкото и ревниви. Реагират остро, когато се чувстват застрашени и са агресивни, но без да прилагат физическо насилие. По-скоро ревността им се изразява по пасивно-агресивен начин.

Какъв цвят са наистина очите ми? Няма да повярвате, че грешите цвета на очите си

Креативност

Според проучванията голям процент от хората със зелени очи са изключително креативни и притежават различни творчески таланти. Тяхното въображение е колоритно и са много идейни и иновативни - главата им постоянно ражда различни планове и начини как да блеснат в работата си. Зеленооките са и доста любопитни, като по този начин развиват и умствения си капацитет, а това допълнително им помага по пътя към успеха.

Тези хора са изключителни оратори. Знаят как да се представят пред публика и да въздействат чрез словото си. С тях никога няма да скучаете, защото умеят да поддържат интригуващи разговори и винаги подхващат различни теми, привличащи вниманието. Но не го правят само за да ви впечатлят, а защото мисленето им по принцип се отличава. Хората със зелени очи са и искрени и открити, така че при тях лъжи и преструвки няма.

Сред известните зеленооки личности са например любимите Том Круз, Робърт Патисън, Аманда Сийдфрид, Скарлет Йохансон, Кейт Хъдсън и други. Определено ги смятате за привлекателни и с различна красота, нали? 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

4 знака, че Вселената те подкрепя в решенията ти

3 признака, че му липсвате, когато сте прекъснали отношенията си

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 17 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 17 май /валутен калкулатор/

Жените от тези зодии са с най-чисти сърца

Тези зодии са номер 1 във всички сфери на живота

Ако имате проблем със свекърва ви, прочетете тази притча

Как богатите жени носят шал: 7 тайни, които трябва да запомните и вие

Кога разликата в годините във връзката започва много да тежи?

Може ли да имаме успешна връзка с нарцисист?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com