Какво се случва, ако няма взаимна любов

4392
Какво се случва, ако няма взаимна любов
Снимка: iStock/Guliver

Връзката на двама души се състои от няколко етапа и промени през годините. Съвсем нормално е, че романтичните начала - периодът в който тепърва се опознават, двамата влюбени искат да прекарват всеки момент заедно и не можете да си представите, че в крайна сметка тези времена отминават. Чувството да си влюбен се превръща в любов - връзка, основана на друго основание, освен взаимно очарование и прочутите „пеперуди в стомаха“. Връзка от няколко години не изглежда като нова връзка от няколко седмици.

Задълженията и работата се настаняват трайно в ежедневието ви, в един момент се появяват и деца, които също преоценяват ценностната система в дадена връзка. Хората имат по-малко време за себе си, те трябва да поемат ролята на родители и да се грижат за себе си и семейството си.

И сега, ако с течение на времето, взаимната любов изчезне? Какво би се случило, ако настъпи едно пълно безразличие?

Отговорът е еднозначен - Безразличието унищожава любовта и не оставя положителни емоции - всичко, което ви е свързвало, изчезва.

Ревността е свързана с негативно чувство - вярно е, но когато ревността е твърде висока и става болезнена. Защото ревността и самата любов винаги вървят ръка за ръка. Здравословна доза ревност дава сигнал, че партньорите все още се грижат един за друг и имат чувства един към друг и се страхуват да не се загубят.

Ако ревността е напълно изчезнала и вие сте напълно безразлични къде е вашият партньор, какво прави и с кого - това е сигнал, че връзката ви се обърква, че любовта между вас вече е изчезнала. Ако не можете да предизвикате чувства към партньора си, вие минавате като непознати и общувате помежду си, предавайки суха информация за това какво трябва да се направи в близко бъдеще и подобен обмен на съобщения едва ли може да се нарече разговор - вашата взаимна любов я няма и вече е настъпило безразличието един към друг.

Ако не чувствате, че имате повече от чувство за дълг с партньора си - това е символ, че вече не можете да говорите за здрави отношения. Понякога чувството на безразличие в една връзка може да бъде последвано от предателство, било то физическо или емоционално. Вие и вашият партньор чувства вече не мислите че си дължите лоялност. Оттук и необходимостта да бъдеш важен и обичан. 

Липсата на взаимна любов може да убие всичко хубаво в един миг, дори и най-добрите отношения. Да бъдеш неемоционален към партньора си е опустошително. Ако не успеете да събудите положителни чувства към себе си, най-доброто решение ще бъде да се разделите. И така идва краят на тази обречена вече връзка. Защото просто любовта я няма и няма да се върне!

Не всички отношения завършват щастливо. Понякога е по-добре да се разделите навреме, за да имате възможност да поемете по различни пътища и да се почувствате отново щастливи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 подсказки от Вселената, че вървите в погрешна посока

Акцентите в програмата на STAR Channel през април

Пес патрул: Най-популярният полицай в Китай е корги (ВИДЕА)

Доверете се на интуицията си: 10 признака, че сте безсрамно използвани

Защо някога трепетликата е била смятана за прокълнато дърво - ще се учудите

Непирятни моменти в офиса, които развалят работния климат

9 симптома на начална депресия - проверете дали ги имате

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com